Henrik Mielke. Foto: Enemærke & Petersen

Morten Hansen stopper som koncernchef i MT Højgaard – efterfølger udpeget

Henrik Mielke tiltræder 15. marts som ny adm. direktør og koncernchef i MT Højgaard Holding. Han afløser Morten Hansen, der har ønsket at fratræde. På generalforsamlingen den 16. marts vil Morten Hansen blive foreslået valgt til selskabets bestyrelse, oplyser den danske entreprenør- og udviklingskoncern.

Henrik Mielke indtræder 1. februar i MT Højgaard Holdings ledelse og afløser 15. marts Morten Hansen som adm. direktør og koncernchef. Koncerndirektionen vil herefter bestå af Henrik Mielke og CFO Martin Solberg.

Henrik Mielke har i syv år været adm. direktør i koncernens forretningsenhed Enemærke & Petersen med cirka 1.100 medarbejdere og en forventet omsætning på 2,8 milliarder kr. i 2021. Enemærke & Petersen er markedsleder inden for strategiske partnerskaber og renovering af almene boligbyggerier. Virksomheden løser også andre renoverings- og nybygningsopgaver for offentlige, almene, private og institutionelle kunder i hele Danmark.

Henrik Mielke er ’en dygtig og visionær leder’
– Vi er glade for, at vi kan hente den næste koncernchef i egne rækker. Henrik Mielke er en dygtig og visionær leder, som kender koncernen og branchen indefra. Han har skabt stærke resultater og høj produktivitet ved at gå nye veje og fokusere på strategiske byggepartnerskaber, nye samarbejdsformer og innovation. Han er tydelig og velkommunikerende med en evne til at få folk med og skabe fremdrift i forretningen og på projekterne. Han har samtidig spillet en stor rolle i at placere Enemærke & Petersen som en socialt ansvarlig, ledende entreprenør med en stærk position inden for bæredygtighed og innovation. Vi glæder os til at trække på de erfaringer i hele koncernen, siger bestyrelsesformand Carsten Dilling.

Morten Hansen blev fastansat i februar 2020
Morten Hansen fratræder efter eget ønske for at bruge mere tid på sin familie og bestyrelsesarbejde. Han var oprindelig medlem af bestyrelsen, men blev konstitueret som adm. koncerndirektør i MT Højgaard Holding den 13. november 2019. Den 5. februar 2020 blev han fastansat som adm. direktør og koncernchef.

– Bestyrelsen har forståelse for, at Morten nu føler, at han med god samvittighed kan give stafetten videre. Morten trådte til på et kritisk tidspunkt, og han har i et forbilledligt samarbejde med Martin Solberg og koncernledelsen håndteret udfordringerne. Der er sat en ny retning, indtjeningen er forbedret, gæld og risici er reduceret, og tilliden til koncernen er genskabt. Med klare roller og ansvar har vi nu forudsætningerne for den langsigtede, bæredygtige videreudvikling af koncernen. Vi ser frem til at fortsætte samarbejdet med Morten i bestyrelsen, siger Carsten Dilling.

Læs også MT Højgaard finder fast adm. direktør og koncernchef

Læs også Efter blot et år: MT Højgaard igen uden adm. direktør

(Artiklen fortsætter under billedet)

Adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding, stopper snart på begge poster. Foto: Foto: Wilfred Gachau

Ny adm. direktør i Enemærke & Petersen
For at styrke koncernens fokus på forretningsudvikling og bæredygtighed indtræder direktør for strategi og forretningsudvikling Rasmus Untidt i koncernledelsen med virkning fra 1. april. Rasmus Untidt har været ansat i koncernen i 8 år.

I Enemærke & Petersen efterfølges Henrik Mielke 1. februar som adm. direktør af Troels Aggersbo, virksomhedens nuværende tilbudsdirektør. Troels Aggersbo har været ansat i Enemærke & Petersen i 23 år.

Læs stort portræt af den nye ledelse, hvor den fortalte, at den havde fået en stor bane at spille på, da Morten Hansen og Martin Solberg tiltrådte i foråret 2020 – læs artiklen i Estate Magasin her:

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder