Vridsløselille Fængsel: Det 160.000 kvm store byudviklingsområde midt i Albertslund. Foto: Eagle Luftfoto

Trio vil omdanne Vridsløselille Fængsel til op imod 1.600 boliger

A. Enggaard, Freja Ejendomme og PKA har afleveret forslag til en masterplan, der skal realisere visionen om at udvikle Vridsløselille Fængsel til en ny bydel med op imod 1.600 boliger.

Det oplyser trioen, som forventer, at Cobes masterplan for den 160.000 kvm store grund bliver sendt i offentlig høring i løbet af foråret.

Det sker, efter entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard, Danmarks største arbejdsmarkedspensionskasse PKA og statens ejendomsselskab Freja Ejendomme efter samarbejde med Albertslund Kommune har lagt sidste hånd på parternes forslag til en masterplan for udviklingen af området til en ny bydel med navnet Vridsløse. Forslaget er tegnet af Cobe, som vandt arkitektkonkurrencen med Rambøll og WSP som rådgivere.

Læs mere i Cobe, SHL og tre andre teams skal konkurrere om Vridsløselille Fængsel

– Vores masterplanoplæg er en foreløbig kulmination på et langt og godt samarbejde med Albertslund Kommune og bygger blandt andet på anbefalinger fra Albertslunds Borgersamling, de gennemarbejdede forslag fra arkitektkonkurrencen i 2020 og ikke mindst vores løbende og konstruktive dialog med eksempelvis Fængslets Venner, Naturgruppen, Handicaprådet og naboer til den nye bydel. Vi ser derfor meget frem til at præsentere vores bud på en plan for udviklingen af en levende og grøn bydel med bæredygtighed i højsædet, siger direktør Carsten Rasmussen, Freja Ejendomme.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Forslaget til masterplanen for det tidligere Vridsløselille Fængsel, som skal konverteres til 1.400-1.600 boliger fordelt i seks delvist bilfrie kvarterer. Illustration: Cobe

1.400-1.600 nye boliger i seks delvist bilfrie kvarterer
Masterplanen lægger op til byggeri af mellem 1.400 og 1.600 boliger i forskellige størrelser og typer, herunder både lejligheder, studieboliger og rækkehuse, fordelt i seks delvist bilfrie bykvarterer. Bydelens udformning tager i vid udstrækning udgangspunkt i eksisterende bygningers karaktertræk og særlige hensyn til bydelens omgivelser. Det vil for eksempel sige, at ny bebyggelse mod jernbanen bliver højere og mere støjskærmende, mens den imod villaerne nord og øst for området bliver lavere.

– Den nye bydel skal danne rammen om et trygt og godt liv for alle aldre med forskellige boligtyper, herunder seniorbofælleskaber og boliger for unge. Der vil være fællesskaber både i det nære naboskab og i de fælles kvartershuse og gårdrum, men også fællesskab i større forstand, hvor bydelen kan være et kulturelt og socialt samlingspunkt for alle borgere i Albertslund Kommune. Det er målet, at byens foreninger, skoler og daginstitutioner kan gøre brug af det tilbud, siger ejendomschef Nikolaj Stampe, PKA.

Planen er, at Vridsløse bliver bæredygtighedscertificeret med DGNB Guld.

Læs også A. Enggaard og PKA køber stort Vridsløselille Fængsel-projekt

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder