Illustration: SLA

SLA og Niras vinder stort byudviklingsprojekt i Nordsjælland

Nivås bymidte i Nordsjælland er i en rivende udvikling med flere store byggeprojekter på vej, heriblandt Generationernes Hus. Nu er det afgjort, at landskabsarkitektfirmaet SLA sammen med rådgivende ingeniørvirksomhed Niras skal designe de fælles byrum, grønne områder og veje i hele Nivås bymidte – et 150.000 kvm stort projekt med et samlet budget på 71 millioner kr.

Med ’visionen om at bringe byens sociale og biologiske liv tættere på bymidten skal projektet sikre et levende, klimatilpasset og trygt bymiljø for alle’, oplyser SLA, der er Danmarks største landskabsarkitektvirksomhed.

– Livet og miljøet mellem husene betyder utroligt meget for, om vi oplever den nye bymidte i Nivå som attraktiv eller ej. Asfalt og beton sender ét signal – natur og organiske materialer et helt andet. For byrådet er det helt afgørende, at Fremtidens Nivå Bymidte indbyder til liv, leg og hygge. Her skal kort sagt være trygt og rart at være – døgnet rundt, året rundt, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), Fredensborg Kommune.

Helhedsplanen blev vedtaget af byrådet i 2020 og udviklet i samarbejde med de øvrige aktører i bymidten: KFI Erhvervsdrivende Fond, Fredensborg Forsyning og DSB Ejendomme.

SLA er totalrådgiver for den fælles infrastruktur, som skal sikre helheden og et samlet udtryk på tværs af matrikelskel og etaper i byudviklingen.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Illustration: SLA

Vision for nedslidt bymidte
De næste år skal SLA og Niras hjælpe med at udvikle konkrete anlægsprojekter for en ny forplads til stationen og et nyt urbant bystrøg, som binder stationen, de nye butiksområder og Generationernes Hus sammen. Derudover omfatter projektet bymidtens nye gader og de grønne kiler, som strækker sig mod resten af Nivå by og de lokale naturområder. Projektet forventes at være fuldt realiseret i 2026.

– Vores vision er at gøre den nedslidte bymidte til et trygt og levende sted med stærkt socialt fællesskab og et attraktivt miljø omkring de kommende erhvervsdrivende. Vi vil blandt andet løse dette med en oplevelsesrig, ny bynatur inspireret af lergravssøerne, de frodige ådale og den dynamiske kystlinje, der omgiver Nivå. Med en ny nivåsk bynatur kan vi samtidigt fremtidssikre bymidten med en naturbaseret klimatilpasning og styrke den lokale biodiversitet, siger adm. direktør og partner Mette Skjold, SLA, i en meddelelse.

Læs alle arkitektnyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder