Formand Henrik Dahl Jeppesen, Ejendomdanmark. Foto: Deas

Forlig om arbejdskraft – men ejendomsbranchen skriger fortsat på arbejdskraft

Den socialdemokratiske regering indgik fredag aften aftaler om reformer, der styrker virksomhedernes muligheder for at rekruttere arbejdskraft – både blandt unge og seniorer. Det er et udmærket første skridt, men udfordringen med rekruttering slutter ikke her, og der er brug for yderligere tiltag.

Sådan lyder kommentaren fra Ejendomdanmark.

En analyse fra ejendomsbranchens erhvervsorganisation viser, at der de næste 10 år kommer til at mangle cirka 8.800 medarbejdere alene i ejendomsbranchen. Det er samme branche, som også står til at få leveret en del af regningen for de reformer, der er blevet aftalt.

– Forliget skaffer flere arbejdspladser, men vi kan ikke slutte diskussionen her. Ligesom det er decideret urimeligt, at vores branche igen skal stå for en del af finansieringen. Vi står over for en større udfordring, end forliget løser, så vi havde håbet på en bredere og mere ambitiøs aftale, siger Ejendomdanmarks formand, Henrik Dahl Jeppesen, i en meddelelse.

Brug for 8.800 flere medarbejdere
En del af regningen for reformpakken betales nemlig ved at ændre reducere afskrivningssatsen for erhvervsejendomme fra 4 til 3 procent.

– Det kommer til at ramme små virksomheder, detailhandelskæder og produktionsvirksomheder. Det er en skatteforhøjelse, som vil gøre det yderligere svært for nogle af de virksomheder, der kæmper med både Corona-efterdønninger og mangel på arbejdskraft, siger Henrik Dahl Jeppesen.

’Må tage skeen i egen hånd’
Den langsigtede udfordring med mangel på arbejdskraft skal håndteres på både samfunds- og brancheniveau. Derfor er det fra ejendomsbranchen selv søsat flere initiativer, men der er også brug for en øget arbejdsstyrke, og det nås der ikke i mål med.

– Ejendomsbranchen handler både om mennesker og bygninger, og allerede i dag understøtter vi 130.000 job. Derfor skal vi fortsat forbedre incitamenterne til at fastholde de ældre, sikre de yngre årgange lettere adgang til branchen og smidiggøre tiltrækningen af international arbejdskraft. Vi skal ikke stoppe her – vi skal videre, siger Henrik Dahl Jeppesen og fortsætter:

– Aftalen vidner om, at vi må tage skeen i egen hånd. Der er heller ingen tvivl om, at også en øget digitalisering er afgørende for ejendomsbranchen fremtid.

Læs også Ny kampagne sætter lys på ejendomsbranchen som karrierevej

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje