Adm. direktør René Brandt, Ikano Bolig. Foto: Claus Sall

Ikano Bolig satser massivt – vil bygge op til 1.500 boliger i Vinge

Byudviklingsprojektet Vinge ved Frederikssund kan nu byde velkommen til endnu en investor. Det er den svenskejede udvikler og boliginvestor Ikano Bolig, der ’glæder sig meget’ til at byudvikle et større privatejet område, eftersom selskabet har overtaget Green Islands byudviklingsprojekt Vinge Nord ApS.

Det oplyser Frederikssund Kommune i en pressemeddelelse uden at nævne transaktionssummen.

– I forhold til processen så er alle aftaler underskrevet, og vi forventer, at købet bliver tinglyst snarest. Herefter kan vi komme rigtigt i gang med udfolde vores planer for Vinge, siger adm. direktør René Brandt, Ikano Bolig.

Arealet, som Ikano Bolig har lagt billet ind på, er et 72 ha stort område ved Tvinsmosegård. Arealerne ligger dermed nord for det eksisterende Deltakvarter, der med sine 79 boliger er Vinges første nye bebyggelse. På længere sigt forventer Ikano Bolig at etablere op imod 1.500 boliger i Vinge.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Arealerne, som Ikano Bolig skal udvikle, ligger nord for det eksisterende Deltakvarter i Vinge. Foto: Frederikssund Kommune

I Sverige har Ikano Bolig bygget boliger gennem en længere årrække. I 2017 kom selskabet til Danmark og er i gang med boligbyggerier i Greve og Hillerød.

Frederikssund Kommunes borgmester, Tina Tving Stauning (A), glæder sig over at kunne byde endnu en interesseret investor velkommen.

– Jeg er meget glad for, at vi nu kan sige velkommen til Ikano Bolig i Vinge. De har vist interesse for at udvikle et større boligområde over en årrække, så vi kan se frem til et langvarigt samarbejde, der forhåbentlig vil resultere i mange spændende nye boliger i Vinge. Ikano Bolig passer rigtig godt til Vinge. De fokuserer på fællesskabet og samværet mellem naboer med deres bydelshus Nærvær, der kan bruges til fælles aktiviteter i et boligområde og ønsker også et certificeret bæredygtigt byggeri, siger borgmesteren i en meddelelse.

Læs stort portræt af adm. direktør René Brandt, Ikano Bolig, i Estate Magasin nr. 6/2021 her

 

Fakta: Ikano Bolig

– Ikano Bolig er en del af den svenskejede Ikano Group, der består af en række virksomheder inden for forskellige forretningsområder som bank, bolig, produktion og forsikring

– Ikano Group blev grundlagt i 1988 og ejes af Kamprad-familien, der også står bag Ikea

– Adm. direktør René Brandt var med til at etablere Ikano Bolig i 2017

– I september 2018 offentliggjorde Ikano Boligs sit første boligbyggeri i Danmark. Det var i Greve. Siden er også projekter i Hillerød og senest Ballerup blevet præsenteret

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder