Adm. direktør Michael Bruhn, PFA Ejendomme, (til venstre) og adm. direktør Peter Olsson, AP Ejendomme. Foto: Pressebilleder

Pensionskasser ser interessant investeringscase i muligt Parken-opkøb

For både PFA, som er landets største kommercielle pensionsselskab og en af Danmarks allerstørste ejendomsinvestorer med mursten for 77 milliarder kr., og AP Pension med ejendomsinvesteringer for 11 milliarder kr. kan der være en interessant investeringscase i kølvandet på ugens store nyhed om, at bestyrelsen i det børsnoterede selskab Parken Sport & Entertainment nu vil undersøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje.

Porteføljen består af fodboldstadionet Parken, de fire kontortårne ved Parken og de to Aquadomes i Lalandia med tilhørende centerfaciliteter i Rødby og Billund.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Peter Olsson, adm. direktør i AP Pensions ejendomsselskab, AP Ejendomme, kigger især med interesse på de fire kontortårne.

– Det er en utrolig velbeliggende ejendom. Det er en ikonisk bygning, og hvis der er udviklingspotentiale i bygningen, så er vi bestemt interesserede, siger Peter Olsson til Børsen.

Fire kontortårne og i alt 32.000 kvm kontorer har Parken Sport & Entertainment til udlejning, hvor der i dag er 30 lejemål.

Hos PFA er ejendomsdirektør, Michael Bruhn, heller ikke afvisende over for at udvide pensionsselskabets ejendomsportefølje med Parken og de omkringliggende kontortårne.

– Vi kommer til at kigge på det. Det er en spændende sag. Det er Danmarks nationalstadion, og det har noget svung over sig, siger Michael Bruhn til avisen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Parken med de velkendte, fire kontortårne i hjørnerne af fodboldstadionet. Foto: Google Maps

Ejendomsportefølje på 1,9 milliard kr.
I det seneste, offentliggjorte kvartalsregnskab, der blev afsluttet ved udgangen af september 2021, var Parken Sport & Entertainments investeringsejendomme samt grunde og bygninger bogført til samlet knap 1,9 milliard kr., hvoraf investeringsejendommene var bogført til 662 millioner kr. og grunde samt bygninger til 1.218 millioner kr.

Colliers skal stå for den strukturerede, åbne, men snævre salgsproces, som bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Parken Sport & Entertainment, håber kan gennemføres på et halvt års tid.

Formanden ønsker ikke at sætte tal på, hvad en aftale forventes at indbringe. Men siger til Marketwire:

– Vores forhåbning er, at vi kan gøre det på et halvt års tid, men vi har ikke nogen deadline, så vi afslutter det, når vi er færdige.

Læs mere i Colliers skal hjælpe Parken-selskab med at sælge alle ejendomme for milliardbeløb

Læs også Storaktionær i Parken: Derfor vil vi sælge

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder