Parken med de fire kontortårne i hjørnerne af fodboldstadionet ligger på Per Henrik Lings Allé 2 på Østerbro. Foto: Google Maps

Colliers skal hjælpe Parken-selskab med at sælge alle ejendomme for milliardbeløb

Bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment har tirsdag besluttet at undersøge mulighederne for et helt eller delvist frasalg af koncernens ejendomsportefølje bestående af fodboldstadionet Parken, de fire kontortårne ved Parken og de to Aquadomes i Lalandia med tilhørende centerfaciliteter i Rødby og Billund.

Det oplyser det børsnoterede selskab i en selskabsmeddelelse.

Driftsaktiviteterne i Parken, F.C. København samt Lalandia i Rødby og Billund bliver ikke berørt af et eventuelt frasalg af dele af ejendomsporteføljen, men forbliver i Parken Sport & Entertainment-koncernen.

– I forbindelse med den igangværende omstrukturering, som oplyst i selskabsmeddelelse af 10. december 2021, vil der som led i en udskillelse af Parken Stadion med kontortårne samt Aquadome med tilhørende centerfaciliteter i Billund og Rødby blive indgået lejekontrakter mellem de enkelte ejendomsselskaber og driftsselskaberne, oplyser bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Parken Sport & Entertainment, i meddelelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Bestyrelsesformand Allan L. Agerholm, Parken Sport & Entertainment. Foto: Presse

Ejendomsportefølje på 1,9 milliard kr.
Til Marketwire siger bestyrelsesformanden:

– Vi kører en struktureret og åben, men snæver proces. Det vil sige, at Colliers, som håndterer det, i første omgang vil invitere dem, som vi anser som kvalificerede til det, men enhver kan melde sig, siger Allan L. Agerholm.

Han ønsker ikke at sætte tal på, hvad en aftale forventes at indbringe. Men siger til Marketwire:

– Vores forhåbning er, at vi kan gøre det på et halvt års tid, men vi har ikke nogen deadline, så vi afslutter det, når vi er færdige.

I det seneste, offentliggjorte kvartalsregnskab, der blev afsluttet ved udgangen af september 2021, var Parken Sport & Entertainments investeringsejendomme samt grunde og bygninger bogført til samlet knap 1,9 milliard kr., hvoraf investeringsejendommene var bogført til 662 millioner kr. og grunde samt bygninger til 1.218 millioner kr.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Noget af kontordelen i Parken. Foto: Presse

’Betydelig styrkelse af kapitalgrundlaget’
Et eventuelt frasalg af dele af ejendomsporteføljen vil – som nævnt – ske med Parken Sport & Entertainment-koncernen som lejer af de eventuelt frasolgte ejendomme.

– Der vil med et eventuelt frasalg af dele af ejendomsporteføljen ske en betydelig styrkelse af kapitalgrundlaget i Parken Sport & Entertainment A/S, der vil understøtte de fremtidige udviklingsmuligheder af driftsaktiviteterne i Parken Sport & Entertainment A/S-koncernen.

– Mulighederne for et eventuelt frasalg af dele af ejendomsporteføljen vil i den kommende periode blive afdækket gennem en struktureret salgsproces i samarbejde med de af Parken Sport & Entertainment A/S-udpegede rådgivere, oplyser Allan L. Agerholm i selskabsmeddelelsen uden at nævne navne.

Læs også Storaktionær i Parken: Derfor vil vi sælge

Læs også Pensionskasser ser interessant investeringscase i muligt Parken-opkøb

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder