Den knap 13.000 kvm store grund huser i dag Glostrup Butikstorv Diget og ligger tæt på den kommende letbanestation Glostrup Hospital

AG Gruppen og Lægernes Pension vil udvikle nyt bykvarter i Glostrup

Lægernes Pension og projektudviklingskoncernen AG Gruppen har netop indgået aftale om at udvikle et nyt, DGNB Guld-certificeret bykvarter i Glostrup. Projektet på den københavnske vestegn omfatter byggeri af mere end 250 boliger i forskellige størrelser og et parkeringshus. Lokalprocessen starter omkring årsskiftet, og partnerskabet forventer at kunne gå i jorden i 2023, oplyser de.

Den knap 13.000 kvm store grund huser i dag Glostrup Butikstorv Diget og ligger tæt på den kommende letbanestation Glostrup Hospital. Aftalen mellem Lægernes Pension og AG Gruppe er en joint venture-aftale. Det er første projekt, som AG Gruppen og Lægernes Pension skal opføre i fællesskab, og AG Gruppens adm. direktør og hovedejer, Robin Feddern, glæder sig over den nye aftale:

– Vi forventer os meget af det nye samarbejde med Lægernes Pension. Vi har fra starten oplevet en stor gensidig respekt og forståelse imellem os, og jeg er sikker på, at vi vil levere et stærkt nyt boligprojekt.

– Glostrup er en kommune i en rivende udvikling, som vi glæder os til at være en del af. Den kommende letbane, en generel udbygning af infrastrukturen samt udvikling af nye, spændende boligområder i kommunen vil skabe en mere sammenhængende, attraktiv og levende by og tiltrække nye beboere til kommunen, siger Robin Feddern i en meddelelse.

Tanken
Det er arkitektselskabet Rum, der har udarbejdet idéoplægget til projektet. Tanken er ’at skabe et levende bymiljø med attraktive boliger og et fokus på fællesskab, grønne uderum, butiksliv og høj boligkvalitet’.

– Vi ser frem til at arbejde sammen med AG Gruppen om at skabe et nyt bykvarter i Glostrup, der lægger vægt på fællesskab og høj boligkvalitet. Vi har tillid til AG Gruppens store erfaring på området og har derfor valgt også at være med i udviklingsprocessen. Projektet er med til at øge den langsigtede kvalitet og holdbarhed i pensionskassens ejendomsportefølje, siger Jan Henrik Willard, chef for alternative investeringer og aktier i Lægernes Pension.

Joint venture-aftalen er betinget af konkurrencemyndighedernes godkendelse. AG Gruppen er i processen blevet rådgivet af Bruun & Hjejle, mens Lægernes Pension er blevet rådgivet af Bech-Bruun.

Læs også Nrep, AG Gruppen og Topdanmark bag nyt område med 667 boliger på Vestegnen

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder