Adm. direktør Kristian Krogh, Mikkel Westfall og Lars Thylander, da det blev offentliggjort, at Investment Management selskabet tog en arkitekt ind i partnerkredsen. Foto: Jacob Carlsen

Der er (for) langt fra kapital til design

En af ugens overraskende branchenyheder var, at den respekterede arkitekt Mikkel Westfall efter knap et halvt år valgte at stoppe igen i Thylander efter at være trådt ind på øverste hylde som partner i selskabet.

Det var helt sikkert en overraskende melding, da Thylander kunne offentliggøre, at Mikkel Westfall skulle være en del af selskabet, men også en melding, der så rigtig ud både i lyset af, at Mikkel Westfall er primus motor i et af investment management-selskabets største projekter, nemlig omdannelsen af Danske Bank på Kongens Nytorv, og samtidig kunne tilføre den designmæssige vinkel til Thylander.

Traditionelt er det nemlig ikke design, byrum, social inddragelse og bæredygtighed i alle dens facetter, der er de mest tilgængelige kompetencer hos dygtige Corporate Finance- og Capital Markets-nørder. Derimod er det at sætte en investering godt sammen, så den bærer hjem, sjældent øverst på hylden hos de traditionelt mere bæredygtighedsorienterede i branchen som for eksempel arkitekter. Vi skal ikke allesammen kunne det samme, så det er så fint.

Læs også Mikkel Westfall og Nina Clement stifter arkitektfirma

Læs også Mikkel Westfall bliver partner og kreativ direktør i Thylander

Derfor var og er det også klogt af Thylander at kigge den vej ligesom Deas i denne uge også hentede en profil fra arkitektverdenen til at bære mere end 100 grønne certificeringer igennem hos administrationsselskabets kunder. Et andet eksempel er investeringsselskabet Nrep, der allerede meget tidligt så en ide i at knytte det stærkt bæredygtighedsfokuserede arkitektfirma Lendager Group til sig. Lendager har efterfølgende også købt/trukket sig ud igen af Nrep-koncernen. Der er altså noget, der tyder på, at det ikke er så nemt at forene de innovative designkræfter med de store investeringsselskaber.

Det er vigtigt, at de få erfaringer, der er i markedet ikke afholder andre fra at prøve det samme. For tanken bag er fuldstændig rigtigt. Når Mikkel Westfall siger, at hans udtræden af Thylander efter bare et halvt år er helt udramatisk, så er det sikkert rigtigt forstået på den måde, at de ikke er uvenner og fortsætter samarbejdet. Men der er naturligvis ikke nogen, der offentliggør et nyt tiltag og så håber på, at det ikke virker efter et halvt år. Det siger sig selv og står soleklart for enhver, der har haft ledelsesmæssigt ansvar.

Men de er ikke alene, som man siger. For der er også nogle, der har fået knubs i forbindelse med den konsolideringsbølge, der har skyllet henover arkitekt- og rådgiverbranchen de seneste tre år. Nogle trives helt klart bedre med samarbejdet på tværs af fagligheder end andre. Også selvom det på papiret ser åbenlyst ud som en god idé.

Læs også Deas ansætter arkitekt som chef for bæredygtighedsteam

Eksemplet må dog endelig ikke afskrække andre og sådan set heller ikke Thylander. For hvis vi skal nå i mål med den grønne omstilling og den sociale omstilling af vores by- og boligkvarterer, så bliver vi nødt til at forsøge at gå nye veje, og det kommer i høj grad til at involvere samarbejde på tværs af de faggrupper i ejendomsbranchen, som typisk har forstået hinanden mindst. Der er brug for det!

Læs alle udgaver af Redaktørens blog her

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder