Københavns Universitets bygning på Frue Plads i indre by. Foto: Københavns Universitet

Bygningsstyrelsen vinder voldgiftssag over KU om husleje

Den interne statslige voldgiftsret har torsdag givet Bygningsstyrelsen medhold i, at den husleje, der er er opkrævet af Københavns Universitet, KU, for en række lejemål, er korrekt fastsat. Voldgiftsretten har dermed afgjort, at der ikke er grundlag for at nedsætte lejen ved en nedsættelse af det politisk fastsatte afkastkrav, som ligger til grund for huslejefastsættelsen.

Voldgiftsretten har dermed slået fast, at det afkastkrav – og dermed husleje – som var gældende indtil 2020, er fastsat af Folketinget og ikke kan ændres med bagudrettet virkning. Voldgiftssagen var anlagt af Københavns Universitet.

– Samlet set er jeg er tilfreds med voldgiftskendelsen, som bekræfter, at Bygningsstyrelsen har opkrævet leje korrekt efter de regler, som er fastlagt af Folketinget. Jeg håber, at Københavns Universitet nu anerkender, at Bygningsstyrelsen administrerer korrekt, siger vicedirektør i Bygningsstyrelsen, Kristian Lyk Jensen, i en meddelelse.

Afgørelsen ligger i forlængelse af voldgiftsrettens delkendelse den 20. maj 2020, hvor Bygningsstyrelsen fik medhold i, at huslejen for Københavns Universitets lejemål skal fastlægges omkostningsbaseret, det vil sige ved et fast afkast af lejemålets genopførelsesværdi.

Håber på punktum i sagen
Derfor håber Bygningsstyrelsen, at der nu er sat punktum i sagen.

– Vi håber, at Københavns Universitet nu tager afgørelsen til efterretning, sådan at to statslige institutioner ikke skal bruge flere skattekroner på advokater. Det er derudover vores opfattelse, at den reform af huslejeordningen, der blev gennemført i 2020, hvor huslejen blandt andet blev nedsat med cirka 20 procent, betyder, at huslejen for universiteternes bygninger er konkurrencedygtig og samtidig sikrer, at der er gode vilkår for universiteterne, uanset hvor i landet universiteterne er placeret, siger Kristian Lyk Jensen.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder