Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 20 år og resultere i 4.000 boliger på samlet 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere. Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset industrivirksomheder og skal nu omdannes til en ny bydel. Foto: Presse

Wagner Ejendomme køber op til 12.000 kvm stort boligprojekt med særlige lejligheder

Ejendomsselskabet Wagner Ejendomme har netop underskrevet kontrakt på køb af et større byggefelt på Stigsborg i Nørresundby. Her vil det lokale selskab over de næste par år stå bag et boligprojekt på 12.000 kvm fordelt på 150 udlejningslejligheder med mulighed for erhverv i de største boliger.

Det oplyser det familieejede, nordjyske selskab Wagner Ejendomme uden at komme ind på transaktionssummen, som endnu ikke er offentliggjort, eller budgetteret projektsum.

Wagner Ejendomme har en milliardportefølje, som blandt andet tæller Metropol Shoppingcenter i Hjørring og halvpart i Scandic Bygholm Park i Horsens.

PFA Ejendomme, Lærernes Pension, Nørresundby Boligselskab, Aalborg Kommune med flere er i fuld gang med at projektere byggerier på det 54 ha store Stigsborg-område i Nørresundby nord for Aalborg, der skal stå færdige inden for de kommende år.

Derfor opkøb
Som led i udviklingen har Wagner Ejendomme nu købt byggefelt B14 ud til det rekreative område Stigsparken.

– Stigsborg er et imponerende og ambitiøst projekt med mange fantastiske faciliteter, som gør det utrolig interessant for os at blive en del af. Lokalplanen for området er gennemført ned til den mindste detalje, og der er ingen tvivl om, at der ligger et højt ambitionsniveau bag. Derfor er vi glade for, at vi nu får mulighed for at sætte vores præg på bydelen og realisere de byggeprojekter, vi tror på, vil bidrage til områdets videre udvikling, siger adm. direktør og medejer Trine Wagner, Wagner Ejendomme, i en meddelelse.

Over de næste år har Wagner Ejendomme planer om at opføre 150 lejeboliger fordelt på forskellige størrelser, lige fra mindre 1-værelses lejligheder, der vil være velegnede til studieboliger, til 4- og 5-værelses lejligheder, som eksempelvis henvender sig til familier eller par med behov for god plads.

Særlige lejligheder
Noget af det særlige ved de kommende 150 lejeboliger er, at Wagner Ejendomme vil bygge lejligheder i to etager, som skal gøre det muligt at nyde have og fantastisk udsigt på samme tid. Derudover er det ambitionen, at der i byggeriets største boliger skal være mulighed for at føre liberale erhverv, hvor man for eksempel kan have erhverv i underetagen og beboelse på 1.-salen.

– Det har været et stort ønske for os at opføre boliger, som henvender sig til forskellige målgrupper, og hvor man som beboer får mest muligt nytte af den fantastiske beliggenhed – ved eksempelvis at lade den gode udsigt komme til sin ret. Derudover skal der være plads til at realisere sine drømme i eget hjem, og derfor er det planen, at man skal kunne føre erhverv i nogle af de største boliger, siger Trine Wagner.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Over de næste par år har Wagner Ejendomme planer om at bygge 150 lejeboliger på Stigsborg i Nørresundby. Derfor har ejendomsselskabet netop købt byggefelt B14 ud til det rekreative område Stigsparken. Foto: Presse

Stigsborgs etape 1 halvt solgt eller reserveret
Med salget af byggefelt B14 er cirka halvdelen af de 200.000 etagemeter i etape 1 på Stigsborg enten solgt eller reserveret. 1. etape rummer blandt andet det grønne område Stigsparken, den nye folkeskole Børne- og Ungeuniverset samt indkøbsmuligheder og erhverv.

– Vi er glade for den fortsat store interesse i Stigsborg, hvor der aktuelt er flere større byggeprojekter i gang. Det er godt at se, at mange kan se muligheder i at erhverve sig byggegrunde på Stigsborg og har lyst til at præge udviklingen, som skrider hastigt fremad efter planen. Vi har store forventninger til, at realiseringen af den nye cykel- og gangbro fra Stigsborg til Musikkens Hus vil falde på plads, som vil være med til at skabe en endnu større sammenhængskraft mellem Aalborg og Nørresundby, forklarer direktør Anton Hessellund fra byudviklingsselskabet Stigsborg P/S.

Parterne forventer, at byggeriet står færdigt og klar til indflytning i slutningen af 2024.

Wagner sigter mod nyt, solidt år
Efter et resultat før skat på 52,9 millioner kr. i 2020/21 ser ledelsen i Wagner Ejendomme også optimistisk på 2021/22. Forventningen er et resultat på niveau med det opnåede i 2020/21.

Wagner Ejendomme ApS havde på balancedagen 30. april 2021 aktiver for i alt 1.308 millioner kr. mod en balance på 1.278 millioner kr. året før, mens egenkapitalen var vokset til 255 millioner kr. fra 208 millioner kr. 30. april 2020.

Læs mere om Wagner Ejendommes 2020/21-resultater og 2021/22-forventninger i:

Wagner Ejendomme øger overskud trods Covid-19

 

Fakta: Stigsborg P/S

– Stigsborg P/S er etableret i 2018 med Aalborg Kommune, PFA Ejendomme og A. Enggaard som parter efter en kommunal udbudsproces

– Stigsborg P/S har i første omgang til formål at udvikle etape 1 af Stigsborg, som er et område mellem Stigsborg Brygge, fjordkysten og Engvej/Stigsborgvej. 1. etape har et samlet areal på cirka 33 ha inkl. Aalborgs største bypark, Stigsparken. Byudviklingsselskabet har desuden forkøbsret til etape 2 og 3

– Stigsborg er geografisk afgrænset af Limfjordsbroen i vest, Nørresundby i nord, Limfjordstunnellen i øst og Limfjorden i syd. Området har tidligere huset en række industrivirksomheder og skal nu omdannes til en ny bydel

– Udviklingen af Stigsborg forventes at vare 20 år og resultere i 4.000 boliger på samlet set 400.000 etagemeter til 7.500 indbyggere

– Boligerne vil primært være leje- og ejerboliger i 4-6 etager samt town houses/rækkehuse i 2-3 etager. Offentlige institutioner som skole, plejehjem og daginstitutioner samt mindre erhverv (kontorerhverv, caféer, butikker etc.) vil også få plads i området

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder