Det kommende parkeringshus til 600 biler ved Nyt Aalborg Universitetshospital. Illustration: Link Arkitektur

Casa skal opføre parkeringshus ved nyt universitetshospital i Aalborg

Region Nordjylland og et konsortium bestående af blandt andet entreprenørselskabet Casa og Akademikerpension har indgået OPP-kontrakt i forbindelse med et nyt parkeringshus til 600 biler ved Nyt Aalborg Universitetshospital.

Det oplyser Region Nordjylland.

– Vi er stolte over, at Region Nordjylland har valgt Casa og vores partnere til at opføre og drifte det ny parkeringshus. Casa har opført adskillige, forskelligartede OPP-projekter allerede, og vi ser frem til at bruge vores viden og erfaring i Aalborg denne gang, siger adm. direktør Torben Modvig.

Det vindende konsortium består udover af Casa og Akademikerpension af underleverandørerne Link Arkitektur, Ingeniør’ne, Apcoa Parking Danmark. Apcoa kommer til at stå for driften af parkeringssystemer og parkeringskontrol af både parkeringshus og overfladeparkering.

Parkeringshuset etableres som et OPP-projekt, et såkaldt offentlig-privat partnerskab, hvori en privatleverandør bygger for en offentlig bygherre, der lejer sig ind i en årrække og først herefter overtager driften af huset. Et OPP-projekt har den fordel, at regionen får mulighed for at bygge mere på et tidligere tidspunkt, fordi regionen ikke skal have hele anlægsudgiften op af lommen med det samme, men i stedet afdrager via den årlige driftsbetaling, inden byggeriet tilbagekøbes af Region Nordjylland 25 år efter ibrugtagningen.

Anlægssummen bliver cirka 82 millioner kr., og parkeringshuset forventes at kunne tages i brug medio 2023, oplyser Region Nordjylland.

Regionen arbejder på et tredje OPP-udbud
Det er anden gang, at Region Nordjylland indgår i et OPP-projekt, og erfaringerne fra det første OPP-projekt Hospice Vangen i Nørresundby har været så gode, at regionen nu er på vej med endnu et OPP-projekt. Regionen arbejder i øjeblikket på et tredje OPP-udbud for anden etape af Psykiatribyggeriet, der opføres lige syd for det ny universitetshospital.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder