Blækhus Valby med 228 fuldt servicerede lejeboliger på Gammel Køge Landevej 38-42 indgår i handlen med i alt syv Blækhus-ejendomme, der alle er nybyggede eller under udvikling i København og Aarhus. Foto: Deutsche Finance International, DFI

Patrizia køber danske studieboliger for 2,3 milliarder kr.

Den tyske kapitalforvalter Patrizia investerer 314 millioner euro – omkring 2.336 millioner kr. – i en dansk portefølje af studieboliger. Portefølje på 40.500 kvm med knap 1.200 studieboliger er fordelt på syv moderne ejendomme velplaceret i København og Aarhus.

Der er tale om den største danske porteføljehandel med studieboliger til dags dato.

Patrizias opkøb sker på vegne af selskabets institutionelle investorer. Bag salget står en fond under den paneuropæiske ejendomsinvestor Deutsche Finance International, DFI, som etablerede Blækhus-brandet i 2018. DFI-fonden melder om sit fjerde ’succesfulde exit’.

Den 40.500 kvm store portefølje består af 1.186 studieboliger i København og Aarhus samt 3.800 kvm erhvervslokaler, hvoraf hovedparten er udlejet. Studieboligerne er udviklet med afsæt i den hastigt voksende boligtrend ’purpose-built student accommodation’ (PBSA), hvor private ejendomsinvestorer udvikler og udlejer fuldt servicerede studieboliger med fokus på fælleskab, centrale beliggenheder, moderne omgivelser og sportsfaciliteter.

Har ligget under brandet Blækhus
De syv ejendomme i porteføljen, der ligger under det danske brand Blækhus, er alle nybyggede eller under udvikling, hvor majoriteten er estimeret til at være færdiggjort i 2022. Hver ejendom tilbyder sports- og fællesfaciliteter som fælleskøkkener, yoga studios, studierum og sociale områder med fælleslokaler, caféer og gamerrum.

Seks af ejendommene ligger i København og på Frederiksberg – alle i gåafstand til Metro- eller S-togstation med hurtig adgang til uddannelsesinstitutioner som Københavns Universitet, CBS og Københavns Professionshøjskole.

Den syvende ejendom ligger i Aarhus.

Blækhus-ejendommene ligger på blandt andet Gammel Køge Landevej 38-42 i Valby, på Finsensvej 15 på Frederiksberg og Apollovej 24 i Vanløse.

Patrizia: Derfor opkøb
– Der er stor efterspørgsel på moderne såkaldt purpose-built student accommodation af høj kvalitet i Danmark, især i storbyområder som København og Aarhus, hvor antallet af studerende er i hastig vækst og de bliver samtidigt mere kræsne. Markedet oplever dog et akut underudbud af især boliger bygget specielt til studerende, og som samtidigt er stærkt fragmenteret. Det øger værdien af en brandet kvalitetsportefølje med gode faciliteter i nærområdet og transportforbindelser, siger landechef Louise Hertz, Patrizia Danmark.

– Porteføljen drager fordel af det velkendte og velrenommerede brand Blækhus og har en moderne indretning tilpasset de studerendes behov. Investeringen giver en bæredygtig indkomstprofil i en sektor, der oplever stor efterspørgsel og er en indikation på vores vedvarende interesse for alternative sektorer, fremhæver Louise Hertz.

Patrizia er i opkøbet blevet rådgivet af Colliers, KHR Project Management, Bruun & Hjejle, EY og Rubik Properties, mens Deutsche Finance International, DFI, i salget er blevet rådgivet af Eastdil Secured, Accura og Deloitte.

Læs også Patrizia køber boliger for 900 millioner kr. i Ørestad

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder