Aalborg-arkitekt Kristine Friis skal stå i spidsen for Arkitemas kommende kontor i den nordjyske hovedstad. Hun har fået en stilling som senior kreativ leder. Foto: Arkitema

Arkitema gør klar til endnu en dansk kontoråbning – henter ny leder i Henning Larsen

Arkitektvirksomheden Arkitema har hentet Aalborg-arkitekt Kristine Friis til at stå i spidsen for et kommende Aalborg-kontor. Hun kommer fra en stilling som arkitekt i arkitektvirksomheden Henning Larsen.

Som følge af et stigende antal opgaver i det nordjyske område har Arkitema ønsket at øge sin lokale tilstedeværelse.

– Aalborg og Nordjylland har længe været inde i en god udvikling, og vi ønsker at kunne tilbyde en integreret og lokalforankret rådgivning. Det er afgørende for det gode samarbejde og samskabelsen af projekterne. Vi har heldigvis allerede mange spændende projekter i området og ser dette som et naturligt springbræt for os – til denne nye ansættelse, siger Anders Warmdahl Mikkelsen, Associated Partner og forretningsområdechef hos Arkitema, i en meddelelse.

Arkitema kan endnu ikke oplyse, hvornår arkitektvirksomheden forventer at kunne åbne et kontor i Aalborg, oplyser selskabet til Estate Media.

Fra Henning Larsen til Arkitema
Kristine Friis er uddannet arkitekt og er ansat til at varetage og styrke udviklingen af almene og private boligprojekter – gennem en stilling som senior kreativ leder hos Arkitema. Hun har stor brancheerfaring fra tidligere stillinger blandt andet hos Arkitektfirmaet Nord, Rambøll, og senest hos Henning Larsen. Selv glæder Kristine Friis sig til sin nye rolle hos Arkitema, der ifølge hende er et godt match:

– Med mine faglige ambitioner og kompetencer, koblet med Arkitemas dedikerede tilgang til arkitektonisk kvalitet, glæder jeg mig til at få Arkitema etableret på min hjemmebane i Aalborg. Jeg ser frem til at kunne bringe min mange års erfaring fra branchen i spil til fordel for at kunne indgå i tæt dialog med nuværende og nye samarbejdspartnere.

Foreløbig får Kristine Friis base på Cowis kontor i Aalborg. Cowi ejer Arkitema.

Arkitema blev i 1967 grundlagt i Aarhus. Arkitektvirksomheden er en af Skandinaviens største med knap 700 medarbejdere fordelt på kontorer i Aarhus, København, Oslo, Stockholm, Gøteborg og Malmø.

Thomas Kveiborg er adm. direktør i Arkitema, som i 2020 fik vendt udviklingen efter nedturen i 2019.

Læs mere om selskabet 2020-resultater og 2021-forventninger i:

Arkitema vender underskud til overskud på 23 millioner kr.

Læs alle arkitektnyheder her

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder