Coop har købt den 64.000 kvm store grund på Loftbrovej 15-17 i Nørresundby, hvor der i dag er en Kvickly-, en Jysk- og en Maxi Zoo-butik. Illustration: Coop

Coop køber ejendom og grund i Nørresundby for trecifret millionbeløb

Coop har købt en 64.000 kvm stor grund i Nørresundby, hvor der i dag er en Kvickly-, en Jysk- og en Maxi Zoo-butik.

Det oplyser Danmarks næststørste dagligvarekoncern uden at komme ind på transaktionssummen. Estate Media kan dog oplyse, at den beløber sig til 114 millioner kr.

Bag salget står det danske ejendomsselskab Park Street Nordicom, som i juli 2008 overtog Loftbrovej 15-17 for 125 millioner kr.

Coops mål er at udvikle området med flere nye butikker, så der skabes et større og mere attraktivt detailhandelsområde på den aalborgensiske adresse.

Planen er at bygge et nyt Kvickly-varehus, et nyt OK-tankanlæg og en vaskehal samt en række større specialbutikker, der skal gøre placeringen mere attraktiv for kunderne – sammen med Maxi Zoo og Jysk, der fortsat vil være der.

– Vi har gennem de seneste otte år ønsket at udvikle området til glæde for kunderne i Nørresundby og omegn. Derfor er vi glade for, at vi har kunne indgå aftale om køb af hele komplekset, siger Coops ejendomsdirektør, Flemming Møller Hansen, i en meddelelse.

Idéskitse klar
Coop har allerede lavet en idéskitse for projektet og er i fuld gang med at analysere, hvilke typer butikker der er størst behov for. I løbet af de kommende måneder skal planlægningen drøftes nærmere med Aalborg Kommune. Visionen er, at der udover Kvickly, OK, Jysk og Maxi Zoo, kan blive plads til cirka 8-10 andre butikker og restauranter.

Hvis det går som ønsket, vil den nye Kvickly og øvrige butikker kunne åbne i 2024.

Masser af handler
Investeringen er den seneste af en række større ejendomskøb i Coop. Fra 2019 til 2021 har dagligvarekoncernen købt ejendomme for mere end 2 milliarder kr. Strategien er at eje de vigtigste ejendomme, hvor man har butikker på de bedste A-placeringer, mens B-placerede ejendomme lejlighedsvis sælges fra. I 2021 solgte Coop ejendomme for knap 450 millioner kr.

Udover de mange handler stod Coop for mere end 20 udvidelser af Fakta-butikker, så de kunne åbne som større Coop 365discount-butikker.

Læs også Coop udfordrer de store discountkæder med 120 nye butikker – alene i år

Læs også Coop finder første ejendomsdirektør i egne rækker

Læs alle nyheder om detail her

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder