Albertlunds borgmester, Steen Christiansen (S). Foto: Albertslund Kommune

Albertslunds borgmester: Højt byggeri er nødvendigt

Ved seneste kommunalvalgkamp var mængden og højden af nybyggeri i kommunen et af de helt store emner, og kommunens borgmester, Steen Christiansen (S), anerkender diskussionen, men han mener, at byggeriet er en forudsætning for at udvikle velfærden og livet i kommunen, siger han til SN.dk.

– Når man kigger tilbage i tiden, og ønsker sig at byens fortsat skal udvikles tæt-lavt, skal man huske, at Albertslund i 60erne blev bygget på tomme marker. I dag er byen så tæt udbygget, at det er umuligt at fortsætte den byggestil. Der må med andre ord bygges højere. Men det skal gøres så nænsomt som muligt, siger Steen Christiansen til mediet.

Et af de projekter, som er på blokken i kommunen lige nu er Coops store projekt Coop Byen, der skal bestå af 1.800 svanemærkede boliger og grønt byområde rundt om hovedsædet i Albertslund, skal opnå DGNB Guld.

61 pct. af boligerne i Albertslund er almene, mens 34 pct. er ejerboliger. Albertslund har et areal på 23 kvadratkilometer, hvoraf over 60 pct. er dækket af skov og grønne områder, fremgår det af kommunens hjemmeside.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder