Foto: Haderslev Kommune

Kommune afviser statens ønske om køb af ejendomme

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har tilbudt Haderslev Kommune at købe ejendommene i den mest støjbelastede zone rundt om Fighter Wing Skrydstrup, som er et område præget af larm grundet kampfly, inden de kommer til salg via Freja Ejendomme, hvilket kommunen har takket nej til, skriver Jydskevestkysten.

– Vi kan som kommune ikke købe det halve af Skrydstrup op. Hvis vi opkøbte alle ejendommene, så blev fremtiden for husene jo vores problem, og i øvrigt er det tvivlsomt, om vi overhovedet må foretage sådan et køb i henhold til kommunalfuldmagten, siger snart afgående borgmester Hans Peter Geil (V) til mediet.

Han understreger dog, at kommunen ønsker at samarbejde med Forsvarets Ejendomsstyrelse om fremtiden for de 121 ejendomme i støjzonen, som som staten har forpligtet sig til at opkøbe, hvis ejerne skulle ønske det.

Folketinget vedtog i juni 2020 en anlægsbevilling, der betyder, at Fighter Wing Skrydstrup kan udvides til fra 2023 og derved huse nye F-35-fly.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder