København. Foto: Martin Heiberg

Så meget er tomgangen for Danicas bolig- og kontorejendomme faldet

På trods af Covid-19-pres, hvor mange virksomheder har fået en anden tilgang til arbejdskulturen med medarbejdere, der nu arbejder mere hjemmefra, er det lykkedes Danica Ejendomme at få nedbragt tomgangen for både selskabet kontorejendomme og boligdel.

I løbet af 2021 er tomgangen for boligporteføljen således faldet fra 10 til 3 procent, mens tomgangen for kontorejendomme er reduceret fra 12 til cirka 9 procent.

Tre kontorejendomme er netop fuldt udlejet efter at have stået delvist tomme gennem længere tid. Alle på lange kontrakter med lejere, og i øjeblikket forhandles der yderligere om udlejning af forskellige erhvervsejendomme på i alt 17.500 kvm, oplyser underdirektør Kenneth Olsson, Danica Ejendomme.

– Vores udlejningsteam i Danica Ejendomme arbejder målrettet på at få nedbragt tomgangen i vores ejendomme, så vi kan opnå en højere lejeindtægt og et endnu bedre afkast til Danicas pensionskunder. Vi har opnået meget flotte resultater på kort tid, men vi skal hele tiden arbejde hårdt og gøre vores ypperste, idet konkurrencen om de attraktive lejere er hård, siger Kenneth Olsson i en meddelelse.

Opkøb for over 2 milliarder kr. i år
Erhvervsejendomme er generelt lidt mere udfordret end boligejendomme, især i kølvandet på Corona.

– Men det vi kan se nu er, at virksomhederne vækster og har behov for flere kontorarealer, der indrettes og benyttes anderledes end før Corona, med mere free seating og mere fleksible indretninger for både at kunne arbejde få eller mange på samme arealer, siger Kenneth Olsson.

En af de nye lejere i en de tre ejendomme, som Danica netop har udlejet, er Lunar Bank, som flytter ind i en kontorejendom i Bredgade i København K, hvor Uddannelses- og Forskningsministeriet tidligere havde kontor. Det drejer sig om knap 5.000 kvm på en lang lejekontrakt.

Danica Ejendomme er en del af Danica Ejendomme, som ejer ejendomme for cirka 37 milliarder kr. og er dermed en af Danmarks største ejendomsinvestorer. I 2021 har Danica foretaget ejendomsinvesteringer for over 2 milliarder kr.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder