Ladestander fra Clever i Jeudan Parkering på Sankt Annæ Plads i København K. Foto: Presse

Jeudan og Clever indgår stor aftale om ladere til elbiler i København

Jeudan, der ejer og driver nogle af Københavns mest centrale parkeringshuse, har netop indgået en aftale med ladeoperatøren Clever om at etablere 480 ladepunkter i Jeudans parkeringshuse i løbet af 2022. Aftalen er den hidtil største af sin art i København og vil føre til en markant forbedring af ladeinfrastrukturen i byen.

– Nogle af Københavns bedste beliggenheder, lyse og trygge omgivelser samt et højt serviceniveau er kernen i vores parkeringsprodukt, men med det øgede antal elbiler i byen følger også en større efterspørgsel på ladepunkter. Det skal vores parkeringshuse selvfølgelig imødekomme. Elbiler er en del af den grønne omstilling og fremtidens parkeringsbehov. Jeudan har fem parkeringshuse centralt placeret, og her vil vi gerne gøre det nemt og enkelt for vores kunder at komme til med elbilen og på den måde også bidrage til at forbedre luftkvaliteten og støjniveauet i byen, siger servicedirektør Jens Lyngby Lyngstrand, Jeudan, i en meddelelse.

Jeudan ejer og driver nogle af Københavns parkeringshuse under navnet Jeudan Parkering i Dronningens Tværgade, Gammel Mønt, Sankt Annæ Plads, Amerika Plads og Wildersgade. Blandt dem nogle af byens nyeste og ældste parkeringshuse. De 480 ladepunkter vil i løbet af 2022 blive opsat i alle fem parkeringshuse.

Yderligere 325 ladepunkter på vej
Jeudan forventer desuden yderligere 325 ladepunkter opsat på parkeringspladser i gårde og udenomsarealer ved virksomhedens 200 ejendomme, som primært er beliggende i København og på Frederiksberg, inden udgangen af 2025.

– Selvom denne aftale først og fremmest har fokus på opsætningen i vores parkeringshuse, så vil vi ikke lægge skjul på, at det er målsætningen i Jeudan at opsætte yderligere 325 ladepunkter i vores gårde og udenomsarealer i København inden udgangen af 2025. Ikke alle kører på el i dag, men vi har en klar forventning om, at andelen af elbiler stiger de kommende år, siger Jens Lyngby Lyngstrand.

Markant udvidelse
Clever, som er Danmarks førende ladeoperatør, vil stå for opsætningen og driften af ladestanderne i Jeudans fem parkeringshuse. Clever har ved udgangen af 2021 godt 680 ladepunkter i København. Aftalen er dermed knap en fordobling af Clevers nuværende ladepunkter.

– Elbilisterne får nu nemmere ved at lade bilen, mens de er på arbejde eller besøger Indre By. At man kan lade i et p-hus som besøgende, er helt afgørende for at få hverdagslivet med elbil i København til at køre, siger adm. direktør Casper Kirketerp-Møller, Clever.

Ladepunkterne indgår i Clevers samlede netværk på over 2.500 ladepunkter i hele landet.

 

Fakta: Aftalen

– Aftalen består af 480 11/22 kw AC-ladepunkter

– Det er målet, at de 480 ladepunkter vil blive opsat i de fem parkeringshuse inden udgangen af 2022

– Ladestanderne er tilgængelige for alle kunder i de fem parkeringshuse – både for abonnenter og for korttidsparkering

– Clever leverer ladestandere, installation, drift og betalingsløsning

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje