Den cirka 3.400 kvm store kontorejendom på Finsensvej 6D på Frederiksberg. Foto: Muusfoto

Ib Henrik Rønje-selskab sælger kontorejendom på Frederiksberg

Det Nordsjælland-baserede ejendomsselskab Kongeegen, der primært investerer i bolig- og erhvervsejendomme med udviklingspotentiale beliggende i og nord for København og anført af Ib Henrik Rønje, har netop solgt en cirka 3.400 kvm stor kontorejendom på Frederiksberg til pensionsselskabet Pensam.

Det drejer sig om den tidligere fabriksbygning på Finsensvej 6D, som har skiftet hænder i en off-market-transaktion, oplyser parterne.

Transaktionssummen er endnu ikke offentliggjort, men den beløber sig til omkring 100 millioner kr.

Kongeegen har efter salget ejendomsinvesteringer for knap 800 millioner kr.

Den bevaringsværdige ejendom i 3 etager fra 1897 er oprindeligt opført som konfektionsfabrik af August Neuberts Fabrikker. Efterfølgende har ejendommen huset mange forskellige erhverv, inden den i 2000 blev ombygget til kontorejendom i ’New Yorker’-stil.

Sælger efter mere end 20 års ejerskab
Tidligere på året fraflyttede Benjamin Media ejendommen, mens Copenhagen Business School, CBS, er kommet ind som ny lejer og har nu 2.939 kvm.

– Vi er utroligt glade for aftalen med Pensam, siger adm. direktør, ejer og stifter Ib Henrik Rønje, Kongeegen.

– Ejendommen har været en del af vores portefølje i mere end 20 år, hvorfor det var vigtigt for os, at den kom i gode hænder. Størstedelen af ejendommen er tidligere på året udlejet til Copenhagen Business School til administration og undervisning, oplyser Ib Henrik Rønje.

Carsten Gröhn, Head of Private Capital and Real Assets i Pensam, glæder sig over at føje endnu en ejendom til porteføljen.

– Som led i vores strategi om at øge investeringerne i danske ejendomme har vi grebet muligheden for at erhverve denne ejendom med god beliggenhed på Frederiksberg tæt på både metro og indkøbsmuligheder. Vi glæder os til samarbejdet med ejendommens lejere, herunder CBS, og jeg er sikker på, at ejendommen bliver en god investering for vores 430.000 pensionskunder, siger Carsten Gröhn.

Læs også Pensam tager med opkøb hul på opbygning af cityportefølje af erhvervsejendomme

Fokus Asset Management har formidlet ejendommen off-market og sammen med Poul Schmith/Kammeradvokaten og Cowi rådgivet Pensam.

Erhvervsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart har stået for udlejningen.

Ib Henrik Rønje og Sjælsø Gruppen
Kongeegens Ib Henrik Rønje er mest kendt for i 1981 at have stiftet projektudviklingsselskabet Sjælsø Gruppen sammen med sin bror Torben Rønje. I 2013 gik Sjælsø Gruppen, som toppede med at være Danmarks ubetinget største udviklingsselskab, konkurs.

Læs om Kongeegens 2020-resultater og 2021-forventninger i:

Kongeegen tredobler overskud til 35 millioner kr.

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder