Foto: Shutterstock

Stadig rift om kontorer – trods Corona

Både kontorejendomme, udlejningsboliger og industrilokaler forventes det næste år at gå som varmt brød – ejendomsværdi, udlejning og markedsleje vil stige. Det fremgår af Ejendomdanmarks nye undersøgelse, der afdækker branchens forventninger.

Særligt kontor har i de seneste par år været et fokusområde i takt med, at Corona indbød til flere dage på hjemmekontoret. Men det har tilsyneladende ikke smittet negativt af på efterspørgslen på kontorarealer. Tomgangen falder fortsat, og ejendomsbranchen forventer, at der også fremover vil blive rift om kontorejendommene og stadig færre kontorlokaler at vælge mellem.

– Hjemmearbejde dominerer ikke udlejningsmarkedet for kontor, hvor der stadig er en rigtig god afsætning. Efterspørgslen går særligt på kontorer, der tilbyder fleksible kontorarbejdspladser, mindre mødelokaler til at afholde onlinemøder og indbydende, moderne rammer, siger underdirektør Morten Marott Larsen, Ejendomdanmark.

Faktisk har branchen ikke haft højere forventninger til kontor de seneste to år. Vurderingen er, at både markedslejen og den stigende ejendomsværdi for kontor vil stige.

Totalafkast ned – ejendomsværdi op
På trods af de positive takter vurderer branchen, at det totale afkast vil falde de kommende år. Afkastet har ellers ligget nogenlunde stabilt på 6 procent de seneste seks år, men forventes at falde til 5,8 procent i 2021 og yderligere frem mod 2023. Et fald fra 6 til 5,8 procent vil svare til et tab på 2 milliarder kr., oplyser Ejendomdanmark.

– Det forventes, at ejendommene stiger i værdi, men ikke så hastigt som de seneste par år. Hvis indtjeningen ikke vokser lige så stærkt som ejendomsværdierne, så kan det totale afkast falde, siger Morten Marott Larsen.

Læs meget mere om Ejendomdanmarks nye forventningsanalyse i:

Faldende forventninger til afkast – både i 2021, 2022 og 2023

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder