Kontorejendommen på Sankt Clemens Torv 6 i Aarhus C har fået ny ejer i form af Emilienborg. Foto: Thorkild Kristensen Erhverv Aarhus

Derfor har familieejet selskab købt Nordeas hovedsæde i Aarhus

Som Estate Media skrev i sidste uge, har det Aarhus-baserede ejendoms- og -projektudviklingsselskab Emilienborg, som er ejet af familien Kristensen, 1. december overtaget en 3.200 kvm stor kontorejendom fordelt på fem etager på Sankt Clemens Torv 6 i Aarhus.

Bag salget står pensionsselskabet PKA, som har solgt for 91,5 millioner kr.

Nu sætter direktør Thorkil Kristensen ord på, hvad Emilienborg vil med nyerhvervelsen over for Aarhus Domkirke. Planen er at bruge de kommende måneder på at vurdere ejendommens potentiale.

– Med den centrale beliggenhed ser vi positivt på mulighederne for at finde et godt match til ejendommen inden for butik, restaurant og kontor, siger Thorkil Kristensen.

– Det er en spændende ejendom, som oprindeligt er opført som bank- og kontorbygning i 1967. Den har lige indtil Nordeas fraflytning i foråret 2022 været anvendt til samme formål. I 1967 indviede guldsmed Knud Pedersen ligeledes sin forretning i ejendommen og er med sin fortsatte tilstedeværelse et godt aktiv for ejendommen, siger han.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Foto: Thorkild Kristensen Erhverv Aarhus

Lokalplan giver muligheder
Thorkil Kristensen fremhæver, at den gældende lokalplan giver mulighed for, at der kan skabes et mere attraktivt og levende butiksliv i området omkring Sankt Clemens Torv og Bispetorvet. Målet er at skabe en bedre sammenhæng mellem gågaden, Sankt Clemens Stræde og Store Torv.

Thorkil Kristensen bor i Aarhus, men stammer fra Skive. Op igennem 1980’erne og 90’erne udlevede han drømmen som professionel windsurfer. To gange blev han kåret som viceverdensmester – efter legenden Björn Dunkerbeck.

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen Erhverv Aarhus – ikke at forveksle med Emilienborgs direktør og ejer, Thorkil Kristensen – har formidlet salget af ejendommen på vegne af PKA.

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs alle nyheder fra Aarhus her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder