Adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding. Foto: MT Højgaard

MT Højgaard nedjusterer årsforventninger efter frasalg

MT Højgaard Holding nedjusterer sine resultatforventninger til 2021 i forbindelse med, at den danske entreprenør- og udviklingskoncern mandag indgik en betinget aftale om at sælge alle resterende aktiviteter i forretningsenheden Ajos til Adapteo, der er Nordeuropas førende udbyder af fleksible bygninger.

Som følge af den ventede gennemførelse af salget i 2021 og den forventede ændring af den regnskabsmæssige behandling af Ajos’ samlede bidrag til koncernregnskabet som ophørende aktiviteter justerer MT Højgaard Holding forventningerne til året. Omsætningen ventes nu at lande i niveauet 7,0 milliarder kr. mod tidligere 7,1 milliarder kr., mens MT Højgaards koncernledelse forventer, at driftsresultatet før særlige poster og særlige afskrivninger lander på omkring 175 millioner kr. mod tidligere 185 millioner kr.

Handlen gennemføres i 2021 betinget af sædvanlige closingforhold. Ajos vil således indgå i MT Højgaard Holdings koncernregnskab for 2021 som ophørende aktiviteter, og koncernens forventninger til året justeres derfor.

MT Højgaard Holdings nedjustering af resultatforventningerne til 2021 kommer knap to måneder efter, at koncernen i midten af oktober opjusterede forventningerne til 2021.

Læs mere i MT Højgaard-koncernen opjusterer forventningerne til 2021

Salgspris: 325 millioner kr
Salgsprisen for de resterende aktiviteter er aftalt til cirka 325 millioner kr. svarende til den forventede bogførte værdi ved gennemførelse af salget. Prisen justeres endeligt efter fire år med afsæt i en earnout-aftale. Salget af Ajos omfatter fire specialiserede medarbejdere i Køge og Vejle samt alt materiel, inklusive cirka 1.100 pavilloner.

– Vi har gennemført flere frasalg i Ajos og glæder os over, at vi nu også har fundet den rette ejer til udlejningsaktiviteterne i pavillonforretningen, der ikke ligger inden for MT Højgaard Holding-koncernens strategiske fokusområde. Vi ser meget frem til at skabe et stærkt og langsigtet samarbejde mellem Adapteo og MT Højgaard Holding-koncernen. Vi vil fortsætte med at udvikle og producere bæredygtige og svanemærkede moduler i Scandi Byg for at imødekomme kundernes stigende efterspørgsel efter bæredygtige løsninger, siger adm. direktør og koncernchef Morten Hansen, MT Højgaard Holding A/S.

Læs om MT Højgaard-koncernens 2020-resultater og tidligere forventninger til 2021 i:

MT Højgaard-koncernen fordobler overskud i 2020

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder