Gorrissen Federspiels Aarhus-kontor ligger i Prismet, som er ejet af PFA. Foto: Gorrissen Federspiel

Advokatanalyse: Massiv mangel på hænder og hoveder

Der har været tryk på kedlerne i ejendomsbranchen i 2021, og det har også givet høj efterspørgsel på både advokater, fuldmægtige og andre medarbejdere.

– Med den høje aktivitet, der p.t. er i hele advokatbranchen og særligt inden for transaktionsområder som fast ejendom, bliver vores største udfordring i 2022 – både for Gorrissen Federspiel som helhed og for fast ejendom og Entreprise, – at vi evner at tiltrække og fastholde de største talenter. Der er ingen tvivl om, at der er en hård kamp om de dygtigste medarbejdere, og vi vil sætte hårdt ind på fortsat at være blandt de absolut foretrukne arbejdspladser for branchens dygtigste folk både når det gælder nye talenter og etablerede profiler, siger partner Alexander Troeltzsch Larsen, Gorrissen Federspiel i en stor analyse af advokatbranchen i den nye udgave af Estate Magasin.

Og det er ikke kun på de store kontorer, at det optager partnerne. På specialistkontoret Winsløw, der har 28 medarbejdere i fast ejendom og entreprise, oplever man også efterspørgslen.

– En af vores vigtigste overvejelser er, hvordan vi holder på medarbejderne og sikrer os, at de har de opgaver og udfordringer, de ønsker. Der er en enorm efterspørgsmål på gode medarbejdere, fordi der er så meget aktivitet i markedet, og det gælder om at være en arbejdsplads, hvor man kan se sig selv og en fremtid. Ellers er medarbejderne lette at gå til for rekrutteringsfirmaerne, siger partner og medstifter Iben Winsløw, Winsløw.

Kan blive taget på sengen
Men kan det store fokus på vækst og nye medarbejdere måske komme til at betyde, at advokatkontorerne bliver taget på sengen, hvis markedet bremser op. Det er nogle af de tanker, som leder af ejendomsgruppen hos advokatfirmaet Lundgrens, Ann Frølund Winther, gør sig.

– Vi har styrket vores kendskabsgrad i markedet og nye klienter kom til i 2021. Opgaven bliver nu at fastholde den udvikling, siger leder af ejendomsafdelingen i Lundgrens, Ann Frølund Winther.

Analysen giver overblik over de største ejendomsadvokater, over antal partnere og partnere per medarbejder. Når det gælder sidstnævnte er Danmarks største advokatfirmaer også nogle af dem, der har flest medarbejdere per partner. Læs hele analysen i Estate Magasin nr. 6 med udgivelse mandag den 6. december eller find den fra side 30 online her

 

Læs alle ejendomsrelaterede advokatnyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder