Udsnit af Postbyen mellem Københavns Hovedbanegård og Kalvebod Brygge. Illustration: Postbyen

Danica bygger p-kælder til knap 1.000 biler i Postbyen

Danica Pension, som står bag Københavns nye bydel Postbyen, har netop indgået aftale med Apcoa Parking om drift af et cirka 42.000 kvm stort parkeringsanlæg med plads til knap 1.000 biler under Københavns nye bydel Postbyen.

Postbyen bliver bilfri, og det har derfor været en stor prioritet at skabe gode parkeringsmuligheder under bydelen, oplyser Danica Pension.

– Det er vigtigt for os at få bilerne væk fra området, så Postbyen bliver en levende bydel, der er åben for alle. Med denne aftale er vi rykket tættere på at realisere ambitionerne. Vi er glade for at have indgået aftale med Apcoa, der er en professionel og erfaren partner, som kan skabe en tryg parkeringskælder med sikker drift, siger direktør for Postbyen, Robert V. S. Nellemann.

Apcoa driver mere end 2.500 parkeringsområder i Danmark og administrerer samlet set over 1,5 million parkeringspladser i 13 europæiske lande.

– Vi er beærede over, at Danica Pension har valgt Apcoa Parking som driftsoperatør på parkeringsanlægget i Postbyen, siger adm. direktør Michael Christensen, Apcoa Parking Danmark.

Opførelsen af Postbyen går planmæssigt
Når Postbyen mellem Københavns Hovedbanegård og Kalvebod Brygge står færdigbygget, vil det nye kvarter byde bestå af familieboliger, almennyttige boliger og hotellejligheder og ikke mindst Dansk Banks nye hovedsæde, som ejes ligeligt af Danica Pension og ATP.

Det anslås, at 6.000 mennesker vil finde deres arbejdsplads i Postbyen, mens 20.000 dagligt vil besøge området. 1. del af Postbyen, der står færdigt i foråret 2023, er Danske Banks nye domicil. Der vil 1. fase af parkeringsanlægget også stå parat til de første biler.

– Der er mange ting, der skal gå op i en højere enhed, men for kort tid siden havde vi rejsegilde på Danske Banks domicil og nu har vi indgået en aftale om et af de største parkeringsanlæg i København. Så det er glædeligt at byggeriet skrider planmæssigt fremad – både for København, og vores pensionskunder, som skal have et afkast af vores investeringer, siger Robert V. S. Nellemann.

3. og sidste etape af Postbyen, som består af boliger og erhverv, skal efter planen stå klar i 2027.

 

Fakta: Parkeringskælder i Postbyen

– Parkeringsanlægget i Postbyen ligger tæt på offentlig transport ved Hovedbanegården og kommer til at have et areal på i alt cirka 42.000 kvm fordelt på tre niveauer og vil omfatte knap 1000 parkeringspladser

– Den vil være delvist offentligt tilgængelig, så både besøgende og faste brugere af området har adgang til parkering.

 

Fakta: Postbyen

– Postbyen udvikles i tre etaper, og hele området forventes at være færdigudviklet i 2027

– 1. etape omfatter Danske Banks domicil, der forventes at stå klar i 2023. Hovedsædet vil ved færdiggørelsen være ejet ligeligt af ATP og Danica Pension.

– 2. etape rummer kontorbygningen The Stamp, fire tårne med boliger og hotellejligheder. Denne etape står klar i 2024. The Stamp og fire tårne vil være ejet af Danica Pension

– 3. etape består af boliger, erhverv og almene boliger, og står klar i 2027. DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 procent

– Der skal bygges i alt cirka 150.000 kvm samt cirka 88.500 kvm kælder.

– Postbyens pladser bliver på størrelse med flere velkendte pladser i København som for eksempel Amager Torv, Sankt Hans Torv og Torvehallerne.

– Det anslås, at mindst 6.000 mennesker vil arbejde i Postbyen mens 20.000 dagligt vil besøge området

– Der bliver 5.500 cykelparkeringspladser og 1.000 bilparkeringspladser

 

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder