Big Shopping Center i Herlev åbnede i 2015. Foto: CBRE

Britisk investor køber Big Shopping Center i milliardhandel

Det britiske investerings- og forvaltningsselskab M&G med hovedkontor i London har via sit datterselskab M&G Real Estate netop købt det 40.700 kvm store butikscenter Big Shopping Center i Herlev.

Det oplyser CBRE, der har rådgivet CBRE Investment Management og Portus Retail i salget af Big Shopping Center til M&G.

Transaktionssummen er endnu ikke offentliggjort, men den beløber sig til godt 1 milliard kr.

– BIG er særligt godt placeret med fremragende transportforbindelser og er et vigtigt socialt knudepunkt for lokalsamfundet, siger Director Robert Göthe, Asset & Investment for M&G i Norden.

– Transaktionen vil trække overskrifter i hele Europa
CBRE forventer, at interessen for retail park-markedet fortsætter ind i 2022.

– BIG er en yderst vigtig del af detaillandskabet i København og vil tilføre M&G et fuldt udlejet aktiv med stærke økonomiske nøgletal. Denne investeringsmulighed har ikke overraskende haft betydelig interesse, og vi forventer, at interessen for retail park-markedet fortsætter ind i det nye år, siger Managing Director Chris Gardener, EMEA Retail Investment, CBRE.

Big Shopping Center har 24 lejere.

Også hos CBRE i Danmark fremhæver Christian Bro Jansen, Head of Capital Markets, handlen.

– Transaktionen vil trække overskrifter i hele Europa, da det er den største enkeltstående retail park-transaktion siden Covid-19-pandemiens start. Samtidig har vi oplevet, at mange investorer vurderer, at de opnår et favorabelt risikojusteret afkast på retailparker, supermarkeder og lignende, idet afkastniveauerne på især boligudlejnings- og logistikejendomme er faldet meget de sidste 18 måneder, siger Christian Bro Jansen.

Han oplyser til Estate Media, at transaktionen blev underskrevet og lukket 1. december.

Capital Investment har forvaltet Big Shopping Center på vegne af CBRE og skal også forvalte butikscentret på vegne af M&G, oplyser adm. direktør Jesper Damborg til Estate Media.

NPV og Nrep var bygherre
Den Charlottenlund-baserede ejendomsudviklingskoncern NPV og den nordiske ejendomsudvikler og -investor Nrep var sammen bygherre på Big Shopping Center, som åbnede i efteråret 2015.

Allerede i maj 2016 solgte Nrep butikscentret til CBRE Investment Management og Portus Retail.

Portus Retail og CBRE Investment Management er i salget blevet rådgivet af CBRE og Accura, mens M&G i opkøbet er blevet rådgivet af Bruun & Hjejle, Deloitte, WSP og Colliers.

I 2016 købte M&G Real Estate den københavnske kontorejendom på Kalvebod Brygge 47. Det skete for 615 millioner kr.

Læs mere i M&G Real Estate køber Kalvebod Brygge 47 for 615 millioner kr.

Læs mere om M&G Real Estate i Verdens største kæmper om det danske marked

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs alle nyheder om detail her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder