Foto: Barslund

Ejerfamilie forsøgte at sælge Barslund inden konkurs

Mandag erklærede den familieejede jordentreprenørkoncern Barslund, der blev stiftet i 1980 af Thomas Barslund, og som har knap 500 fuldtidsmedarbejdere, sig konkurs.

Nu skriver Dagbladet Børsen, at familien bag Barslund Group sammen med bankforbindelser i månedsvis havde forsøgt at redde virksomheden inden konkursen.

Ifølge Børsens oplysninger kontaktede Thomas Barslund allerede i foråret 2020 Deloitte for at finde en løsning på selskabets gældsstruktur, men da det mislykkedes, gav Barslund-familien Deloittes corporate finance-afdeling mandat til i hemmelighed at undersøge mulighederne for at sælge det kriseramte selskab med hovedsæde i Kvistgård ved Espergærde i Nordsjælland. Det erfarer Børsen fra flere kilder med indgående kendskab til forløbet, skriver avisen.

Store underskud i 2020 og 2019
Barslund Group A/S var indtil mandagens konkurs hovedejet af Thomas Barslund og Mette Barslund med en ejerandel på hver 35 procent, mens de hver havde 50 procent af stemmerettighederne.

Konkursmeldingen fra Barslund kommer efter et 2020, hvor Barslund Group for andet år i træk måtte sluge et underskud. Konkret landede selskabets resultat før skat på -219 millioner kr. efter et underskud på 64 millioner kr. i 2019 – altså et samlet tab på 283 millioner kr. i 2020 og 2019.

Samtidig er omsætningen faldet til 886 millioner kr. fra 1.318 millioner kr. i 2019. På balancedagen 31. december 2020 havde Barslund Group en negativ egenkapital på 57 millioner kr.

Især ét projekt – et svensk motorvejsprojekt – har været fatalt for Barslund Group.

Læs mere i Barslund med knap 500 ansatte går konkurs – flere mulige købere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder