Foto: Barslund

Barslund med knap 500 ansatte går konkurs – flere mulige købere

Den familieejede jordentreprenørkoncern Barslund, der blev etableret i 1980 af Thomas Barslund, og som har knap 500 fuldtidsmedarbejdere, er mandag erklæret konkurs.

Det oplyser Barslund med hovedsæde i Kvistgård ved Espergærde i Nordsjælland på selskabets Linkedin-profil. Således skriver entreprenørselskabet med adm. direktør Henrik Krabbe:

’Det er med stort vemod, at vi må meddele, at Barslund per dags dato (den 22. november, red.) er erklæret konkurs.

Der arbejdes på højtryk for at finde en løsning, således at byggesager og medarbejdere kan fortsætte i et nyt regi. Indtil da vil al aktivitet på byggepladserne være sat på standby.

I forbindelse med denne udmelding vil Henrik Krabbe (adm. direktør, red.) gerne give alle medarbejdere i Barslund stor ros for deres enorme indsats. Barslund er en helt særlig virksomhed fyldt med hårdtarbejdende mennesker, der hver dag gør deres for at bidrage positivt til forretningen. Ved eventuelle spørgsmål henviser vi til kuratorerne Christian Jul Madsen, Kromann Reumert, og Henrik Steen Jensen, Holst Advokater,’ oplyser Barslund på Linkedin.

Kurator Henrik Steen Jensen, Holst Advokater, oplyser til Dagbladet Børsen, at Barslund nu jagter et salg, og at der allerede er dialog med flere potentielle købere.

– Der arbejdes på at få indhentet bud på overtagelse af hele eller dele af virksomheden så hurtigt som muligt. Vi er i dialog med et par håndfulde, siger han til Børsen.

Store underskud i 2020 og 2019
Barslund Group A/S har hidtil været hovedejet af Thomas Barslund og Mette Barslund med en ejerandel på hver 35 procent, mens de hver har haft 50 procent af stemmerettighederne.

Konkursmeldingen fra Barslund kommer efter et 2020, hvor Barslund Group for andet år i træk måtte sluge et underskud. Konkret landede selskabets resultat før skat på -219 millioner kr. efter et underskud på 64 millioner kr. i 2019 – altså et samlet tab på 283 millioner kr. i 2020 og 2019.

Samtidig er omsætningen faldet til 886 millioner kr. fra 1.318 millioner kr. i 2019.

Fatalt svensk motorvejsprojekt
I Barslund Groups 2020-regnskab skriver ledelsen blandt andet:

– Koncernens regnskab er i 2020 belastet af nedskrivninger og revurderinger af et mindre antal projekter, som blev afleveret i 2019 og tidligere, samt forventet tab på et igangværende, stort motorvejsprojekt i Sverige. Nedskrivningen på samlet 266 millioner kr. påvirker koncernens regnskabsmæssige omsætning direkte og slører således billedet af koncernens aktivitetsniveau.

– Der er igangværende økonomiske tvister (retssager, voldgifter, m.v.) på et lille antal projekter. Tvisterne er indregnet i balancen på baggrund af ledelsens vurdering samt vores advokaters vurdering af sagernes mulige udfald. Der kan opstå regnskabsmæssige justeringer, hvis dette udfald realiseres anderledes. Likviditetsmæssigt er sagerne afsluttet, dog undtaget motorvejsprojektet i Sverige. Udfaldet af sagerne, dog undtaget motorvejsprojektet i Sverige, vil derfor bidrage positivt til koncernens likviditet. Uanset udfaldet af tvisterne har koncernen fra sine finansieringspartnere det relevante niveau af kreditfaciliteter og garantirammer til rådighed for driften, skriver ledelsen i seneste årsrapport.

Negativ egenkapital ultimo 2020
Barslund Group A/S havde på balancedagen 31. december 2020 en faldende balance på 614 millioner kr. mod 784 millioner kr. året før, mens egenkapitalen var negativ med 57 millioner kr. efter en positiv egenkapital på 142 millioner kr. ultimo 2019.

Barslund Group med bestyrelsesformand Mikael Heé havde i gennemsnit 471 fuldtidsmedarbejdere i 2020 mod 610 året før.

Barslund har afdelinger på Sjælland, i Jylland og i Sverige (Barslund AB).

 

Seneste årsregnskaber – Barslund Group

Kilde og tabel: Barslund Group A/S’ årsrapport 2020

Læs alle entreprenørnyheder her

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen