Adm. direktør og partner Morten Jensen, Newsec Advisory i Danmark, præsenterede torsdag selskabets nye Proptech-løsning. Foto: Estate Media

Newsec lancerer ny platform til ejendomsdata

Ejendomsbranchen bliver mere og mere databaseret, og det er der flere og flere aktører, der gerne vil understøtte. Først var der Ejendomstorvet, så kom IT-firmaer i form af proptech-startups som Resights og Estaid fulgt af erhvervsmægleren Cushman & Wakefield RED’s transaktionsplatform Redata, og nu melder endnu en spiller sig på banen.

Den nordiske erhvervsmægler Newsec Advisory har netop lanceret en platform med ejendomsdata, som rådgivningsfirmaet er ved at folde ud til sine nordiske kunder.

– Forskellen på os og de andre er, at vi er bredere i vores tilgang til services, der leveres igennem platformen. Herudover har platformen været på markedet i tre år i Norge, og en lang række investorer, kreditinsitutter og virksomheder bruger dagligt platformen, siger adm. direktør og partner Morten Jensen, Newsec i Danmark.

Det skal forstås sådan, at Newsec Maps både leverer markedsdata og ejendomsdata.

– En af nyhederne, der er kendetegnende for vores bud på en database er, at man blandt andet kan kategorisere lejerne og se, for eksempel hvorlænge de har været i ejendommen. Desuden er det en nordisk platform, som lige nu er rullet ud i Norge og nu også rulles ud her i Danmark, og man kan derfor finde data for flere forskellige lande om udlejning og transaktioner, siger Morten Jensen.

Kan se alle lejere i ejendommen
Forcen for Newsec Maps er især, at man for eksempel kan slå en bestemt ejendom op og se alle lejere i ejendommen, om de har fået flere eller færre medarbejdere i løbet af de seneste år, og hvornår de er flyttet ind. På den måde kan man danne sig et overblik over, hvorvidt virksomheden måske snart leder efter nye lokaler og altså tage kontakt, inden den pågældende virksomhed aktivt går i lejemarkedet.

Databasen kan både tilgås via en samlet firmaløsning og som individuel bruger.

– Vi har introduceret den for en lang række af vores kunder, som nu får lov til at bruge den. Meningen er, at det skal koste et fast beløb at have adgang til databasen på sigt, men vi har ikke fastlagt prisstrukturen endnu. Vi kommercialiserer det først senere. I første omgang har vi bare brug for tilbagemeldinger fra brugerne, så vi kan få basen til at fungere så optimalt som muligt, siger Morten Jensen.

Data i basen stammer dels fra Newsecs egne informationer, dels fra Ejendomsforeningen Danmark og dels er der købt adgang til en række data fra erhvervsmæglernes fælles database, Ejendomstorvet. Herudover kommer data fra alle offentlige tilgængelige databaser.

Newsec har kontorer i alle de nordiske lande. Databasen bliver foldet ud i Danmark og Norge først, og derefter forventeligt senere i Sverige og Finland.

– Vi startede platformen for at understøtte udviklingen af vores kunders portefølje. Vi mener, at det er en unik database ikke mindst, fordi vi har opbygget den sådan, at vores forventning er, at den løbende kan tilpasses kundernes behov. I den forbindelse trækker vi i høj grad på, at Newsec Maps er udviklet med erfaringer fra en ejendomsvirksomhed og ikke en IT-virksomhed, så vi forventer, at vi har bedre indsigt i, hvad kunderne efterspørger, siger adm. direktør for Newsec i Norge, Jon Årstad.

Få indblik i kampen om ejendomsdata. Læs hele artiklen om Redatas indtræden på det danske marked i Estate Magasin nr. 5 – læs side 28. 

Læs også Kampen skærpes – RED vil sælge ejendomsdata

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder