Adm. direktør René Brandt, Ikano Bolig. Foto: Cecilie Loulou Simonsen/Happy Playrooms

Ikano Bolig går ind i udlejning af boliger: – nu skifter vi gear

Den svenskejede udvikler og boliginvestor Ikano Bolig udvider sin forretning ved at begynde at opbygge en portefølje af udlejningsboliger.

Det oplyser danske Ikano Bolig, som er en del af den svenskejede Ikano Group, der består af en række virksomheder inden for forskellige forretningsområder som bank, bolig, produktion og forsikring.

Ikano Boligs melding om at gå ind i udlejning af boliger er en del af selskabets vækstplan i Danmark. Meldingen kommer kort tid efter, at Ikano Bolig har opkøbt Bonavas portefølje på det danske marked samt investerer i et 40.000 kvm stort boligprojekt i Ballerup.

Læs mere i Ikano Bolig køber Bonavas danske portefølje af byggegrunde

(Artiklen fortsætter under billedet)

Ikano Boligs projekt Cirkelbuen i Hillerød med 84 etageboliger. Foto: Ikano Bolig

De første 219 udlejningsboliger
I første omgang drejer den nye boligudlejningsgren sig om 219 udlejningsboliger. Ikano Boligs første udlejningsboliger er 84 etageboliger i Cirkelbuen i Hillerød og 135 rækkehuse i Tværhøjgård i Greve, hvor Ikano Bolig i forvejen er i gang med at udvikle større boligområder.

– Med en blanding af ejer- og udlejningsboliger på gode beliggenheder i København-området glæder vi os over at kunne tilbyde hjem til mennesker i alle livets faser. Udlejningsboligerne vil sikre en naturlig tilvækst til vores boligområder, og det skal være med til at skabe grundlag for og sikre Ikano Boligs langsigtede interesser på det danske boligmarked, siger adm. direktør René Brandt, Ikano Bolig, i en meddelelse.

1.000 udlejningsboliger i 2024
I 2024 vil Ikano Bolig have 1.000 udlejningsboliger.

– Det er muligt at opføre små 450 boliger på Bonavas grunde, men vi skal ud og købe meget mere for at nå vores målsætning. Internt beskriver vi det som, at vi nu skifter gear, siger René Brandt til Dagbladet Børsen.

De fremtidige udlejningsboliger skal bestå af nybyggede projekter primært i hovedstadsområdet og Nordsjælland. Men om tre år regner direktøren med at se på resten af Danmark.

Når Ikano Bolig får rustet udlejningsporteføljen, vil selskabet oprette sin egen administrationsafdeling. På nuværende tidspunkt bliver den del udliciteret. For hele forretningen er ambitionen 5.000-6.000 byggeretter inden for tre-fire år.

René Brandt var med til at etablere Ikano Bolig i 2017. I september 2018 offentliggjorde selskabet, som ultimativt er ejet af Kamprad-familien, sit første boligbyggeri i Danmark. Det var i Greve. Siden er også projekter i Hillerød og senest Ballerup blevet præsenteret.

Læs mere i Ikano Bolig udvider sin portefølje med trecifret millionprojekt – se købspris

Læs også Ikano Bolig indtager Danmark: Her er vores største styrker

I marts gæstede René Brandt ’Fredagsbar med Estate’ – se udsendelsen her

 

Fakta: Ikano Bolig

– Ikano Bolig er en del af den svenskejede Ikano Group, der består af en række virksomheder inden for forskellige forretningsområder som bank, bolig, produktion og forsikring

– Ikano Group blev grundlagt i 1988 og ejes af Kamprad-familien, der også står bag Ikea

– Adm. direktør René Brandt var med til at etablere Ikano Bolig i 2017

– I september 2018 offentliggjorde Ikano Boligs sit første boligbyggeri i Danmark. Det var i Greve. Siden er også projekter i Hillerød og senest Ballerup blevet præsenteret

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen