Adm. direktør Michael Bruhn, PFA Ejendomme. Foto: PFA

PFA køber primært boliger i københavnsk milliardopkøb

PFA, en af Danmarks allerstørste ejendomsinvestorer og landets største kommercielle pensionsselskab, udbygger sin ejendomsportefølje med opkøb af lejeboliger og erhvervslejemål i København for 1,3 milliard kr.

Opkøbet består af to ejendomme – én på Frederiksberg og én på Amager – på samlet cirka 31.000 kvm.

Allerede søndag skrev Estate Media om handlen på Frederiksberg. Den omfatter karréen mellem Finsensvej 69 og N. Jespersens Vej 2. PFA har for ejendommen på 14.004 kvm med 168 lejemål og 3 erhvervslejemål givet 505 millioner kr.

Læs mere i PFA køber Frederiksberg-boliger for godt en halv milliard kr.

Den anden boligudlejningsejendom ligger på Store Mølle Vej 5 på Amager og består af 17.000 kvm boliger. Den har PFA givet cirka 800 millioner kr. for.

Bag salget af de to ejendomme står P+, pensionsselskabet for akademikere, som blev en realitet i 2019 efter fusion mellem pensionsselskaberne DIP og JØP.

Capital Investment har rådgivet PFA i købet af ejendommene fra P+ og skal stå for forvaltningen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Karréen mellem Finsensvej 69 og N. Jespersens Vej 2 på Frederiksberg omfatter 14.004 kvm fordelt på 168 boliglejemål og 3 erhvervslejemål. Foto: Google Maps

’Et godt alternativ til obligationer’
PFA’s investering er lavrisiko og et godt alternativ til obligationer, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn.

– Det københavnske boligmarked har i en længere årrække været bomstærkt, og tendensen ser ud til at fortsætte. Så det er gode, sikre investeringer, der nu er faldet på plads, siger han.

PFA’s ejendomsportefølje er steget fra 14 til 77 milliarder kr. siden 2013 og tæller en række investeringer i ejendomme inden for blandt andet erhverv, logistik og bolig i Danmark og udlandet.

– Ejendomme giver et godt og stabilt afkast, hvis du investerer rigtig. Samtidig er det et godt alternativ til obligationer, som lige nu taber terræn i forhold til andre lavrisikoinvesteringer. Vi har efterhånden fået opbygget stærk og alsidig portefølje af ejendomme i både Danmark og internationalt, som giver god stabilitet og risikojusterede afkast til vores kunder mange år ud i fremtiden, siger Michael Bruhn.

Læs også PFA’s afkast mere end halveret i 2020

 

Fakta: De to opkøb

– PFA har købt de to ejendomme af pensionsselskabet P+

– Der er tale om en karré på 14.004 kvm på Finsensvej 69 og N. Jespersens Vej 2. Ejendommen består af 168 boliglejemål og 3 erhvervslejemål. Købssummen er 505 millioner kr.

– På Amager er der tale om en 17.000 kvm stor boligejendom på Store Møllevej 5. Købssummen er cirka 800 millioner kr.

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & akademier

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder