Rækkehuskvarteret i Aarhus V får navnet Trækanten. Projektet er tegnet af Arkitema

AP vil fjerne trist kollegie i Aarhus og bygge boliger

AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, kan inden længe sætte gang i nedrivningen af det forfaldne og tomme Hejredalskollegie ved Gellerup i Aarhus V. For Aarhus Kommune har vedtaget en lokalplan, der gør det muligt for AP Pension at sætte gang i opførelsen af 75 svanemærkede rækkehuse på grunden, hvor Hejredalskollegiets syv tilbageværende bygninger ligger. Rækkehusene skal være med til at omdanne Hejredals-kvarteret fra et betonkollegium til et moderne boligkvarter med bæredygtige rækkehuse.

Det oplyser AP Ejendomme.

Rækkehuse
Grunden, hvor AP Pension opfører sine kommende boliger, er karakteriseret ved sin trekantede facon, og de bærende konstruktioner i boligerne opføres primært i massivt træ. Ligesom dele af facaderne også bliver beklædt med træ. Rækkehuskvarteret får navnet Trækanten.

Rækkehusene bliver på to forskellige størrelser på cirka 90 og 115 kvm fordelt på henholdsvis to og tre etager med fire og fem værelser. Fælles for rækkehusene er, at de får egen lille have og balkon. Herudover bliver der anlagt 75 parkeringspladser.

Adm. direktør i AP Ejendomme, Peter Olsson, glæder siger over, at lokalplanen nu giver AP Pension mulighed for at komme videre med planerne om at udvikle Hejredals-kvarteret.

– I Trækanten vil vi have fokus på social bæredygtighed, hvor vi vil løfte et område fra betonkollegium til et grønt og attraktivt boligområde. Vi vil opføre moderne rækkehuse, der underbygger områdets værdier og skaber mulighed for et mangfoldigt miljø, hvor ældre, unge og børnefamilier kan mødes og skabe sociale fællesskaber, siger Peter Olsson om planerne i Hejredals-kvarteret, der er tæt på Gellerups almene boliger.

AP ’ser et stort perspektiv i blandede bydele, hvor de almene boliger i området vil spille positivt ind’ på de private lejeboliger.

Genbrug 
Selvom der endnu ikke er sat en dato for første spadestik til boligerne, der er tegnet af Arkitema, så ser Peter Olsson frem til at sætte gang i udviklingen af området:

– Hejredalskollegiet har gennem flere år stået tomt, og bygningerne fremstår som efterladte forfaldne betonbygninger, der ikke bidrager positivt til området. Derfor ser jeg frem til, at vi kan sætte gang i opførelsen af vores bæredygtige boliger.

– Ved nedrivningen af kollegiet har vi indgået en aftale om at sælge bygningselementerne via Upcycling Forum, så elementerne kan blive genbrugt i andre byggeprojekter. Vi forventer ikke nogen økonomisk gevinst for den del. Vi gør det alene ud fra en tanke om genanvendelse af materialer, siger Peter Olsson, der forventer, at nedrivningen af kollegiet går i gang i december og er afsluttet i starten af foråret 2022.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder