I september købte Formueplejes nye ejendomsfond - Formuepleje Ejendomme 5 - størstedelen af bolig- og kontorkomplekset Nicolinehus på Aarhus Ø. Det skete for knap 1 milliard kr. og drejer sig om knap 30.000 kvm fordelt på 60 lejeboliger, kontor, restauranter, markedshal, dagligvarebutik og detailbutikker samt fitnesscenter og parkeringskælder. Nicolinehus består af i alt 40.000 kvm og 25.000 kvm kælder. Projektet er tegnet af Aart Architects. Illustration: Dimension Design

Udenlandske investorer kæmper om Formuepleje-ejendomme for godt 2 milliarder kr.

Snart kommer langt størstedelen af Formueplejes ejendomme i Aarhus og København til salg.

Således har Formuepleje, der er Danmarks største, uafhængige kapitalforvalter med 117 milliarder kr. under forvaltning, fået grønt lys fra investorerne til at sælge ejendomme for cirka 2,2 milliarder kr. Det er næsten hele Formueplejes ejendomsportefølje på 2,5 milliarder kr.

Det skriver Dagbladet Børsen.

Formueplejes eneste ejendom, som ikke kommer til salg, er den knap 30.000 kvm store del af bolig- og kontorkomplekset Nicolinehus på Aarhus Ø, som kapitalforvalteren købte i september.

Læs mere i Formuepleje køber størstedelen af Nicolinehus for knap 1 milliard kr.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Direktør og partner Søren Astrup, Formuepleje. Foto: Formuepleje

– Vi har over sommeren foretaget valuarvurderinger, og her blev vi overraskede over, at det faktisk var nogle ganske høje priser. Derfor har jeg været i dialog med vores investorer og efter en ekstraordinær generalforsamling er beslutningen, at vi sætter gang i en struktureret salgsproces, siger direktør og partner Søren Astrup, Formuepleje, til Børsen.

– Der er over fem udenlandske investorer, som har givet konkrete bud. Vi forventer, at hvis det går godt, er salget afsluttet inden udgangen af december, oplyser han.

Siden Formuepleje begyndte at investere i ejendomme i 2017, har forvalteren lukket tre fonde med ejendomme.

Formuepleje med hovedkontor i Aarhus blev stiftet i 1986 af Claus Hommelhoff og Erik Møller.

Læs også Formuepleje skifter kurs – vil mere end tidoble ejendomsinvesteringer





Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder