Kongelunden i Aarhus med fodboldstadionet Ceres Park. Forrest i billedet ses Tivoli Friheden. Foto: Aarhus Kommune

Nyt fodboldstadion og stor udviklingsplan i Aarhus går ind i afgørende fase

Det store byudviklingsprojekt Kongelunden i Aarhus går ind i en ny og afgørende fase, hvor visioner skal omsættes til konkrete planer og projekter. Det sker, når teams af arkitekter, ingeniører og rådgivere nu kan byde på at deltage i to kommende konkurrencer om et nyt fodboldstadion og en samlet udviklingsplan for et af Danmarks største sammenhængende storbynære, rekreative områder.

Det oplyser Kongelundens Sekretariat under Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune indbyder interesserede danske og udenlandske teams til at byde på at deltage i en projektkonkurrence om et nyt fodboldstadion på den nuværende placering. Samtidig indbyder kommunen interesserede teams til at byde på at deltage i et parallelopdrag om at udarbejde et forslag til en samlet udviklingsplan for hele Kongelunden.

– Visionen for Kongelunden er både ambitiøs og afgørende for den fremtidige udvikling af Aarhus, så vi satser stærkt på at kunne tiltrække både meget visionære og fagligt stærke teams fra ind- og udland til at byde på deltagelse i de to konkurrencer, siger Alvaro Arriagada, der er konstitueret projektdirektør for Kongelunden.

Vision Kongelunden er styret af en politisk styregruppe med deltagelse af de to store bidragsydere, Salling Fondene og Lind Invest, og Aarhus Kommune. Den politiske styregruppe udvælger forventeligt fem-seks teams, der prækvalificeres til at deltage i projektkonkurrencen om et nyt stadion, og forventeligt tre teams, der skal deltage i det parallelle opdrag om udarbejdelse af forslag til en udviklingsplan for Kongelunden.

Læs også Salling Fondene og Lind Invest vil donere 500 millioner kr. til nyt stadion i Aarhus

 

Fakta: De to udbud

Nyt fodboldstadion i Aarhus:

Aarhus Kommune ønsker som bygherre med dette udbud at finde en totalrådgiver, som får til opgave at projektere alle arkitekt- og ingeniørdiscipliner i forbindelse med et nyt stadion. Der er frist for at søge om at blive prækvalificeret til konkurrencen om det nye stadion i Kongelunden den 29. november 2021

Udviklingsplan for Kongelunden:

Aarhus Kommune udbyder tre parallelle rammeaftaler, der hver indeholder en forpligtigelse til i en parallelopdragsproces at udarbejde et forslag til udviklingsplan for Kongelunden. Derudover indeholder rammeaftalen mulighed for at tilkøbe rådgivningsydelser til færdiggørelse af udviklingsplanen samt udarbejdelse af idéoplæg/skitsering.

Der er frist for modtagelse af tilbud om rammeaftale for udarbejdelse af forslag til udviklingsplan den 29. november 2021

Læs også:

Kommende arrangementer

Læs mere

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Seneste nyt

Populære nyheder