I juni åbnede Bella Arena med plads til flere end 8.000 stående gæster. Foto: Bellagroup

Ny ejerkreds skifter BC Hospitality Groups navn

BC Hospitality Group skifter navn til Bellagroup.

Det oplyser en af Danmarks største hotelgrupper inden for hoteller, konferencer, messer og hospitality, og som blandt andet driver konferencecentret Bella Center Copenhagen og de tre hoteller AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Crowne Plaza Copenhagen Towers og Copenhagen Marriott.

– Vi har altid været gode til at afholde arrangementer og give folk gode oplevelser – men knap så gode til at tjene penge på driften. Målet var derfor at styrke vores kommercielle områder med fælles marketing- og salgsfunktioner samt forenkle operationen på det enkelte venue og hotel. Vi tjener ikke penge endnu, men så længe vi fortsat ser en langsom genåbning af verden, så har vi en plan for at komme derhen og råd til at lave de investeringer, der skal til, siger Christian Folden Lund, der har været adm. direktør i Bellagroup siden juni i kølvandet på Bellagroups nye ejerkreds.

Læs også Bella Center-ejer får underskud på over 600 millioner kr.

København skal tilbage på verdenskortet
Under Corona-nedlukningen blev faciliteterne i Bellakvarter i Ørestad styrket. I juni åbnede Bella Arena med plads til flere end 8.000 stående gæster. Arenaen tilfører flere kvm til Bella Center og dermed mulighed for at holde flere forskellige typer af events.

Nu er der plads til både helt store konferencer med keynotes samt større kulturelle events og koncerter. Der kan holdes enkeltstående events med 20.000 deltagere, men fleksibiliteten gør det også muligt at afholde tre samtidige – men adskilte events med op til 5.000 deltagere hver, ligesom der alternativt kan afholdes et stort antal mindre events samtidigt.

I oktober genåbnede Bellagroups største hotel, AC Hotel Bella Sky Copenhagen, efter halvandet års nedlukning, og siden sommer har Bellagroup ansat mere end 200 nye medarbejdere, og med de nuværende planer vil halvdelen af de ansatte i Bellagroup til nytår have under et halvt års anciennitet. Af de 200 nytilkomne indtil videre er knap halvdelen tidligere ansatte, der er vendt tilbage.

– Efterhånden som verden genåbner, vender forretningsgrundlaget tilbage. Mennesker har brug for at mødes, og med de mange omlægninger er vi mere klar end nogensinde til at sætte København på verdenskortet for store begivenheder igen.

– Vi har en platform, der er rustet til vækst og udvidelser, og i dag binder vi så en sløjfe om de mange ændringer ved at omdøbe gruppen til Bellagroup, siger Christian Folden Lund.

Nye ejerkreds 
1. juni meddelte et dansk konsortium med erfarne erhvervsfolk i spidsen, at konsortiet havde tilbudt at overtage BCHG, der på grund af Covid-19 var særdeles udfordret. Det skete, efter daværende hovedejer af BC Hospitality Group – en fond under Solstra Capital Partners – ønskede at sælge sin andel.

På BC Hospitality Groups generalforsamling blev overtagelsen godkendt, eftersom over 90 procent af de fremmødte aktionærer stemte for en rettet emission til den nye ejerkreds.

Den nye, danske ejerkreds består blandt andre af tidligere Senior Partner og Global Leader af Travel, Transport & Logistics Sektoren i McKinsey & Company Christian Riis-Hansen, tidligere COO i ISS med international erfaring fra service- og hospitality-sektoren Martin Gaarn Thomsen samt tidligere EQT-partner og mangeårig investor Peter Korsholm. De tre investorer sidder i bestyrelsen i koncernen, som nu hedder Bellagroup.

Emissionen blev desuden foretaget med Vækstfonden og Nordea.

Læs mere i Dansk investorkreds vil overtage Bella Center-koncern

Læs alle nyheder om hoteller her

Læs alle navnenyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje