Nogle af de kommende 1.500 udlejningsboliger

Norsk investor går ind i Danmark med boligopkøb for små 2 milliarder kr.

Det norske ejendomsselskab Axer Eiendom AS går ind på det danske ejendomsmarked ved at købe 1.500 projektboliger i Gødstrup mellem Herning og Holstebro. Det er i Gødstrup, som indtil for få år siden var en landsby, at det nye såkaldte supersygehus Regionshospitalet Gødstrup på 148.000 kvm åbner i januar 2022.

Axer Eiendom oplyser, at købsprisen for de 1.500 udlejningsboliger beløber sig til cirka 2,5 milliarder norske kr. – godt 1,9 milliard danske kr.

Bag salget står det norske selskab Lopa Holding AS. Entreprenørselskabet Skibbild Entreprise med hjemsted ved Herning skal opføre boligerne.

Axer Eiendom hæfter sig ved, at Gødstrup er i kraftig vækst på grund af det nye regionshospital, hvor der medarbejdermæssigt er tale om 5.000 årsværker, som er knyttet direkte til hospitalet. Desuden skal et hotel med 210 værelser bygges i Gødstrup.

– Vi er glade for at foretage vores første investering i det danske boligmarked. Axer overtager boligprojektet nøglefærdigt med en lokal løsning for forvaltningen. Denne risikohåndtering er vigtig, når vi går ind i et nyt land, men vigtigst af alt var de lovende makroanalyser af Herning-området og specielt Gødstrup, siger Mikael Skovrup uden at oplyse navnet på forvalteren.

Tidsplan
Mikael Skovrup oplyser, at opførelsen af Axer Eiendoms 1.500 boliger forventes at gå i gang i 2022, og at den norske investor har ambition om at få det første boligprojekt i den størrelse, som bliver bæredygtighedscertificeret med DGNB Platin, når projektet efter planen står færdigopført i efteråret 2024.

– Axer bliver en betydelig aktør i regionen, og vi er ikke bange for at vokse yderligere i Danmark, siger direktøren for Axer Eiendom, Mikael Skovrup.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Sådan præsenteres Axer Eiendoms 1.500 udlejningsboliger i Gødstrup, som det norske ejendomsselskab overtager, når boligerne efter planen står færdigopført i efteråret 2024

Axer Eiendoms historik og ejerforhold
Hos sælgeren, norske Lopa Holding, er der selvsagt også tilfredshed med handlen.

– Vi har arbejdet med projektet i længere tid sammen med Herning Kommune og det nye hospital i Gødstrup. Vi er derfor særdeles tilfredse med at få en så stærk og solid aktør som Axer med på holdet de kommende år, siger Greger Løvås.

Axer Eiendom blev – under navnet Akershus Eiendomsutvikling – stiftet i 1999 af Borger Borgenhaug og to partnere. I starten var hovedfokus at bygge dagligvarebutikker. Siden er boligprojekter blevet en del af porteføljen, og indtil videre har det norske ejendomsselskab, som i dag er helejet af bestyrelsesformand Borger Borgenhaug, bygget flere tusinde boliger. Axer Eiendom har base i Oslo.

Fra venstre: Investeringsdirektør Mathias Lorentzen, Axer Eiendom, Greger Løvås fra Lopa Holding og adm. direktør Mikael Skovrup, Axer Eiendom. Foto: Axer Eiendom

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen