Foto: Shutterstock

Fynsk kommune bag nyt erhvervsområde – logistikselskab sætter sig på 35.000 kvm

Assens Kommune sætter nu gang i planlægningen af et nyt, stort erhvervsområde på 46 ha tæt ved motorvej E20. Området placeres i Rørup ved afkørsel 55 Aarup.

Der er tale om det største nyudlagte erhvervsareal i kommunens historie, og allerede nu har ’en stor lager- og logistikvirksomhed udset sig området som sin kommende base’, meddeler den vestfynske kommune.

Base Erhvervs adm. direktør og partner, Klaus Rønslev, oplyser til Estate Media, at der bliver tale om et 30.000 til 35.000 kvm stort byggeri, men han kan på nuværende tidspunkt ikke komme nærmere ind på oplysninger om blandt andet investorens navn, lager- og logistikvirksomhedens identitet, lager- og logistikbygningens ejerforhold, forventet investeringssum eller tidsplan af hensyn til den fortrolighedsaftale, der er indgået.

Den nye logistikejendom kommer til at indgå i et sammenhængende industri- og erhvervsområde med det nuværende erhvervsområde ved Industrivej i Grønnemose på den anden side af motorvejen. Allerede i 2017 blev der her etableret en rundkørsel for at hjælpe erhvervslivet og forbedre infrastrukturen, ligesom det nyerhvervede erhvervsområde kommer til at spille sammen med den kommende servicestation, hvor et McDonald’s-byggeri er i gang.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Skitse af den kommende lager- og logistikbygning. Illustration: Assens Kommune

46 ha stort erhvervsområde
I løbet af 2022 vil bilisterne på E20 kunne se nye erhvervsbygninger skyde i vejret ved afkørsel 55 Aarup, hvor lager- og logistikvirksomheden får til huse.

Virksomheden har gennem Base Erhverv købt 23,6 ha jord, hvor den får lager og administration. Samtidig køber Assens Kommune 22,5 ha jord, som støder op til virksomhedens areal. Kommunens areal skal senere udbydes som erhvervsareal til andre virksomheder, der ønsker at etablere sig i området.

– Den store købsaftale betyder, at vi får cirka 250 arbejdspladser inden for kommunegrænsen. Det er til gavn for alle os, der bor, lever og arbejder i kommunen, da flere arbejdspladser også giver mere økonomi og vækst til gavn for kommunen, siger borgmester Søren Steen Andersen (V), Assens Kommune.

Base Erhverv har på vegne af virksomheden forhandlet med kommunen.

Den østjyske entreprenør er i øvrigt kommet ud af sit 18. regnskabsår – 2020/21 – med sit bedste resultat nogensinde.

Læs mere i Base Erhverv lander nyt rekordregnskab

Inden gravemaskinerne kan gå i gang med at klargøre området til de kommende virksomheder, skal der udarbejdes et kommuneplantillæg og en lokalplan for området. Derfor forventes maskinerne at kunne gå i jorden i løbet af 2022. Assens Kommune forventer, at kommunens del af arealet kan blive udbudt til salg i 2022-23.

Planprocessen for området starter med et ekstraordinært møde i Miljø, Teknik og Plan i Assens Kommune i denne uge.

Læs alle nyheder om logistikejendomme her

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen