Adm. direktør og partner Morten Jensen, Newsec Advisory i Danmark. Foto: Newsec

Newsec: Enormt potentiale i og interesse for logistik

De nordiske logistikmarkeder er underforsynede, og den stærke interesse fra internationale investorer vil fortsætte med at presse afkastet ned.

Det konkluderer Newsec i ’Newsec Property Outlook – autumn 2021’.

– På trods af stigende efterspørgsel fra investorer er der fortsat et stort underudbud af moderne logistikejendomme, der opfylder tidens krav i de nordiske lande. Begrænset spekulativt byggeri og krav hos mange aktører om, at en stor del af projekterne skal være udlejet på forhånd har – i kombination med strenge planbestemmelser – resulteret i, at udbuddet holdes nede sammenlignet med resten af Europa. Samtidig er der et enormt potentiale i og interesse for segmentet, skriver Newsec i en kommentar til sin markedsanalyse.

Rekordstort nybyggeri af logistik i år
Selvom der ventes et rekordstort nybyggeri af logistikejendomme i 2021 med 0,8 million kvm i Sverige, 0,35 million kvm i Norge, 0,3 million kvm i Danmark og 0,2 million kvm i Finland vil det tage tid at udskifte den ældre eksisterende bestand med nye, moderne ejendomme.

Afkastet på logistikejendomme er faldet i de senere år, og det begrænsede udbud kombineret med investorernes store efterspørgsel kan bidrage til at presse afkastet yderligere ned.

– Forskellen i afkastet på kontor og logistik er indsnævret mærkbart i de seneste år. I løbet af de seneste tre år er gabet mere end halveret fra 325 basispunkter til 150, siger adm. direktør og partner Morten Jensen, Newsec Advisory i Danmark.

Newsec Property Outlook udgives to gange om året og er udkommet siden 2001.

Læs alle nyheder om lager- og logistikejendomme her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder