Foto: Shutterstock

Jobboom efter Corona giver laveste kontortomgang i 2,5 år

Siden 4. kvartal 2020 er andelen af ledige kontorlokaler faldet med 137.900 kvm – et areal svarende til 19 fodboldbaner – og udbuddet er det laveste siden begyndelsen af 2019. Det viser nye data fra Ejendomstorvet.dk, landets største portal for erhvervslokaler.

– I kølvandet på den store coronanedlukning i marts 2020 kunne vores portal registrere et stigende udbud af kontorlokaler. Siden toppen i 4. kvartal sidste år er udbuddet dog faldet kvartal for kvartal. Målt i forhold til landets samlede kontorarealer er udbuddet faldet fra 8,1 procent til nu 7,4 procent, og faldet er sket bredt i alle dele af landet, siger adm. direktør Jakob Wegener, Ejendomstorvet.dk.

Hos EDC Erhverv Poul Erik Bech siger analysechef Joseph Alberti:

– Tallene fra Ejendomstorvet.dk er udtryk for, at vi sidste forår så en vis opbremsning, for eksempel blev flytteplaner sat i bero, fordi en del virksomheder var usikre om økonomien. Men den vigtigste faktor for kontorefterspørgslen er beskæftigelsen, og den er buldret frem i år og ligger nu godt 50.000 personer over niveauet, fra før coronakrisen ramte os. Stigningen er hovedsageligt sket i ’kontorfag’ som kommunikation, it og forretningsservice.

En lignende melding kommer fra Nordicals.

– Med den øgede beskæftigelse og store efterspørgsel på kontorer har vi i år set tendens til stigende leje, og nye niveauer er blevet testet på nogle af de mest attraktive og prestigefyldte beliggenheder – for eksempel Axel Towers, Industriens Hus ved Rådhuspladsen og Portland Towers i Københavns Nordhavn. Det er gode tegn for pensionskasser og andre investorer i kontorejendomme, men der er en del store kontorbyggerier i gang i hovedstaden, så vi kan inden længe få en situation, hvor lejerne har en del mere at vælge imellem, siger analysechef Stig Plon Kjeldsen, Nordicals.

Danmark har lidt over 22,2 millioner kvm kontorer. Med godt 19 procent har Københavns Kommune flest, mens 17 procent ligger i Københavns Omegn og 16 procent i Aarhus og det øvrige Østjylland.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder