Boligprojektet Teglbakken i Nærheden består af 166 DGNB Guld-certificerede lejligheder, der er planlagt til levering i tre faser i slutningen af 2022. Illustration: Sweco Architects

Hollandske OCP slår til igen – køber 166 boliger af dansk duo

Den hollandske ejendomsinvestor Orange Capital Partners (OCP) har netop købt et 13.421 kvm stort boligprojekt i den nye bydel Nærheden i Hedehusene i Høje-Taastrup Kommune vest for København.

Det drejer sig om boligprojektet Teglbakken, som består af 166 DGNB Guld-certificerede lejligheder, der er planlagt til levering i tre faser i slutningen af 2022. Projektet er tegnet af Sweco Architects.

Bag salget står et strategisk partnerskab i form af projektudviklingskoncernen FB Gruppen og Sjælsø Management, som arbejder med udvikling og byggestyring af ejendomsprojekter.

Det oplyser parterne uden at ville komme nærmere ind på transaktionssummen.

Orange Capital Partners forventer at foretage flere investeringer i Danmark i den kommende tid.

– Teglbakken er et bæredygtigt byggeri leveret af erfarne udviklere i et spændende større udviklingsprojekt. Sammenholdt med attraktive lejepriser og udmærkede transportmuligheder til København var de væsentligste faktorer, der lå til grund for vores beslutning om at investere i projektet, siger Managing Director Joris Voorhoeve, OCP.

Læs også Fem års investorjagt er slut i Nærheden

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Boligprojektet Teglbakken. Illustration: Sweco Architects

Rådgivere i handlen
Også fra sælgernes side er der naturligvis tilfredshed med handlen, der er den første med Orange Capital Partners.

– Med den store efterspørgsel, der er på boliger i hovedstadsområdet, er det vigtigt at kunne bidrage med kvalitetsboliger, der er til at betale for de fleste. Med OCP har vi fundet en professionel og seriøs investor, der passer perfekt ind i det værdisæt, vi gerne vil aflevere til de kommende beboere og området, siger adm. direktør og medejer Flemming Joseph Jensen, Sjælsø Management.

Adm. direktør, hovedejer og medstifter Hans-Bo Hyldig, FB Gruppen, supplerer:

– Det er tydeligt, at OCP er i markedet for at finde gode boliger med kvaliteter, der også gør dem attraktive på den lange bane. Med områdets værdier og DGNB Guld-certificeringen matcher Teglbakken netop dét, som OCP søgte i markedet.

FB Gruppen går snart i gang med 1.800 boliger i den østlige del af Nærheden, som projektudviklerkoncernen sidste år erhvervede fra Nærheden P/S, som i 2013 blev stiftet af Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg.

Colliers og Winsløw har rådgivet sælgerne, FB Gruppen og Sjælsø Management, mens Orange Capital Partners (OCP) i opkøbet er blevet rådgivet af Accura og Niras.

OCP ind i Danmark i denne sommer
Lige inden sommerferien foretog Orange Capital Partners (OCP) sin første investering i Danmark, da den hollandske ejendomsinvestor købte en 25.400 kvm stor boligportefølje i Bellakvarter i Ørestad. Det skete i en milliardhandel.

Læs mere i Hollandsk investor går ind i Danmark med milliardopkøb

I september offentliggjorde OCP køb af en knap 18.000 kvm stor ejendom i Valby, der til dels omfatter et helt nyopført studieboligkompleks med butikker i stueetagen. Her stod den aarhusianske udbyder af ejendomsfonde Koncenton bag salget.

Læs mere i Hollandske OCP køber små 18.000 kvm i Valby af Koncenton

 

Fakta: Nærheden

– Byudviklingsprojektet Nærheden blev lanceret i 2013 som et partnerskab mellem Høje-Taastrup Kommune og Realdania By & Byg

– Bydelen forventes færdigudviklet om 7-8 år, hvor der vil være cirka 3.200 boliger til 7.000-8.000 indbyggere

– Derudover vil bydelen rumme erhverv, offentlige funktioner, kvarterhuse og andre fællesfaciliteter for beboerne samt natur og grønne byrum

– Ole Møller er projektdirektør i Nærheden P/S

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia