De handlede 52.000 kvm byggeretter fordelt på fire byggefelter ligger i Bryggens Bastion-projektets vestlige ende over for Islands Brygge Metro Stationen. Foto: Bach Gruppen København

Domis køber 52.000 kvm byggeretter på Bryggens Bastion af Bach Gruppen

Den aarhusianske ejendomsudviklingskoncern Domis ejet af familien Hommelhoff og med Elsebeth Gutheil Stoker i spidsen som ny direktør har i det skandaleramte projekt Bryggens Bastion på Islands Brygge i København købt cirka 52.000 kvm byggeretter fordelt på fire byggefelter.

Det oplyser køberen i form af Domis og sælgeren, som er Bach Gruppen København.

Transaktionssummen er ikke officiel endnu.

Der kan inden for lokalplanen opføres en blanding af boliger og erhverv fordelt på tre karrébygninger og et højhus på 99 m.

– Vi er meget begejstret for projektets beliggenhed og de fine tanker, der ligger bag. Vi er glade for, at Bach Gruppen har betroet os at opføre masterplanens sidste fire bygninger, siger nytiltrådte adm. direktør Elsebeth Gutheil Stoker, Domis.

Bryggens Bastion kendt for betonskandale
Hele Bryggens Bastion-projektet er mest kendt for betonskandalen via Bach Gruppens datterselskab BG Beton, som i 2020 måtte sluge et negativt resultat før skat på 116 millioner kr. mod et underskud på 10 millioner kr. i 2019.

Læs mere i Bach Gruppens betonselskab må sluge trecifret milliontab

Lokalplanen for Bryggens Bastion-projektet blev udviklet i 2016 af Bach Gruppen i samarbejde med København Kommune, Arkitema Architects og Tredje Natur. Bach Gruppen har siden vedtagelsen af lokalplanen opført seks bygninger på Bryggens Bastion. Tre af dem er taget i brug, mens tre stadig er under færdiggørelse.

– Vi er glade for at kunne overdrage de sidste fire byggefelter i projektet til Claus Hommelhoff og hans dygtige organisation i Domis. Vi har arbejdet med projektet siden 2007 og har selv opført cirka 73.000 kvm, så det har været vigtigt for os at finde en udvikler, der ser de samme kvaliteter i masterplanen som os, siger adm. direktør og medejer Anders Bo Bach, Bach Gruppen København.

Han oplyser, at Bach Gruppen København stadig har et par års arbejde tilbage med færdiggørelsen af tre af de første seks bygninger.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Masterplanen for hele Bryggens Bastion-projektet

Bryggens Bastion ligger omkranset af Ørestads Boulevard, Amagerfælledvej og Njalsgade. Naboerne er blandt andre Islands Brygge, Statens Serum Institut og Københavns Universitet. Ifølge lokalplanen er der mulighed for i alt at opføre 125.000 kvm byggeri. 75 procent skal anvendes til boliger og den resterende del til erhverv.

De handlede byggeretter ligger i projektets vestlige ende over for Islands Brygge Metro Stationen.

I forbindelse med transaktionen har Accura rådgivet sælgeren, Bach Gruppen København, mens køberen, Domis, er blevet rådgivet af Kromann Reumert.

Domis med nytiltrådt direktør
Domis-koncernen er kontrolleret af Hommelhoff-familien. Claus Hommelhoffs tre børn – Kathrine Hommelhoff, Andreas Hommelhoff og Nicolai Hommelhoff – ejer hver 28 procent, mens Claus Hommelhoff ejer 6 procent af ejendomsudviklingskoncernen.

Domis K/S, som udvikler, investerer og driver ejendomme med hovedvægt på boliger, havde ultimo 2020 en balancesum på 310 millioner kr. mod 529 millioner kr. året før, mens egenkapitalen var reduceret til 183 millioner kr. fra 282 millioner kr.

Elsebeth Gutheil Stoker er netop tiltrådt som adm. direktør i Domis.

Læs mere i Hommelhoff-selskabet Domis i ledelsesrokade – finder ny topchef

Læs alle nyheder om transaktioner her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Kristian Axel Nielsen har ramt et åbent vindue