Bolig- og kontorkomplekset Nicolinehus på Aarhus Ø består af i alt 40.000 kvm og 25.000 kvm kælder. Formuepleje overtager knap 30.000 kvm fordelt på 60 lejeboliger, kontor, restauranter, markedshal, dagligvarebutik og detailbutikker samt fitnesscenter og parkeringskælder. Illustration: Aart Architects

Formuepleje køber stor del af Nicolinehus for knap 1 milliard kr.

I en handel til ’knap 1 milliard kr.’ køber ny ejendomsfond under den danske kapitalforvalter Formuepleje bolig- og kontorkomplekset Nicolinehus på Aarhus Ø.

Bag salget står det Aarhus-baserede ejendoms- og projektudviklingsselskab Bricks, som tilbage i 2014 vandt opgaven med at udvikle og bygge Nicolinehus.

Parterne fremhæver, at der er tale om den hidtil største enkeltstående ejendomshandel i Aarhus.

Den historiske handel omfatter den ene af de to terrasseformede bygningskroppe, Nicolinehus Nord, samt stueetagen i Nicolinehus Syd. Dermed overtager Formuepleje knap 30.000 kvm fordelt på 60 lejeboliger, kontor, restauranter, markedshal, dagligvarebutik og detailbutikker samt fitnesscenter og parkeringskælder.

Formueplejes køb af en stor del af Nicolinehus åbner nu for, at private investorer kan blive medejere af bygningskomplekset, som består af i alt 40.000 kvm og 25.000 kvm kælder.

Har netop åbnet tegningsperiode
Formuepleje har netop åbnet tegningsperioden i den nye ejendomsfond, som skal finansiere en del af den store ejendomshandel. I første omgang åbner Formuepleje for investeringer i Nicolinehus Nord.

– Det er det hidtil største projekt i Formuepleje Ejendomme-regi, og det er et projekt, vi har enorme forventninger til. Vi er meget stolte over at kunne sikre vores investorer – nuværende som kommende – medejerskab af dette særdeleles spændende byggeri. Vores investorer kan nu se frem til at blive medejere af en ejendom, som bliver det naturlige centrum på Aarhus Ø, siger ejendomsdirektør Kristian Voldsgaard, Formuepleje.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Illustration: Aart Architects

Mangler at sælge 18 ejerlejligheder
Hos sælger, Bricks, er direktør, medejer og stifter Martin Busk selvsagt tilfreds med handlen.

– Vi deler en vision om, at Nicolinehus skal være et naturligt centrum på Aarhus Ø med liv på gadeplan, i butikker, på udskænkningsstederne og de mange små grønne oaser. Et sted med stor mangfoldighed, og hvor det er rart at bo og arbejde. Det er ikke nogen hemmelighed, at Nicolinehus er en hjertesag for os. Derfor er byggeriet også præget af kvalitet fra yderst til inderst, og samtidig er Nicolinehus en multifunktionel ejendom med en unik sammensætning af funktioner og muligheder, siger Martin Busk.

Nicolinehus, som er tegnet af lokale Aart Architects, står klar til indflytning ultimo 2022, hvor overdragelsen også finder sted.

Med salget til Formuepleje mangler Bricks nu blot at sælge 18 af de 181 ejerlejligheder, før hele Nicolinehus-projektet er afleveret og solgt til kommende ejere.

Colliers-partner Søren Lindbjerg har bistået Bricks med salget.

Læs også Alle kontorer i Nicolinehus udlejet – to år før åbning

 

Fakta: Nicolinehus på Aarhus Ø

– Samlet størrelse: 40.000 kvm og 25.000 kvm kælder
– Bygherre: Nicolinehus A/S (Bricks A/S)
– 181 ejerlejligheder (Nicolinehus Syd)
– 60 lejeboliger (Nicolinehus Nord)
– 2 gæsteboliger for husets beboere
– Markedshal med stader, specialbutikker og spisesteder
– Første dagligvarebutik på Aarhus Ø: Føtex
– Specialbutikker
– Restauranter
– Område med pool og sauna
– 2 etagers kælder med fitnesscenter og cirka 450 parkeringspladser
– Skybar og restaurant
– Kontor/erhverv fordelt på tre etager
– DGNB Guld-certificering

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs alle historier om Aarhus her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia