Strøget i København. Foto: Søren Duran Duus

Lejeniveauet er langsomt på vej op igen på High Street i København

På trods af hjælpepakker har Københavns High Street oplevet en del butikslukninger. Aktuelt er der 52 ledige butikslejemål ud af 331, hvilket giver en tomgang på knap 16 procent.

Det viser ny kvartalsanalyse fra Nordicals København.

– Butikslukningerne har medført et øget lejeudbud i netop dette område, hvor blandt andet lejemål med lokale, attraktive beliggenheder er blevet tilgængelige. Det har gjort det muligt for eksisterende lejere at flytte til en ny og mere attraktiv beliggenhed, hvor andre lejere har benyttet situationen til at ekspandere, skriver erhvervsmægleren.

Udover at de eksisterende lejere har gjort brug af det øgede lejeudbud, har nye lejere fået mulighed for at træde ind på High Street-markedet. Food & Beverage-branchen dominerer blandt nye lejere på Københavns High Street.

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Antal ledige og udlejede butikslejemål på High Street

Illustration: Nordicals København

Lejeniveauet er langsomt på vej op
Det fremgår af kvartalsanalysen fra Nordicals København, at liggetider for ledige lejemål efter en lang periode med stigende liggetider har oplevet et fald, mens de faktiske udbudslejeniveauer er svingende. Desuden er lejeniveauet langsomt på vej op igen.

– Den gennemsnitlige faktiske udbudsleje har generelt været svingende gennem de sidste år. Det skyldes primært, at de få udbudte lejemål er letpåvirkelige overfor placering, størrelse og udformning af lejemålet. Udbudslejeniveauet toppede i 2020 Q1 med et gennemsnit på cirka 12.450 kr./kvm. Herefter faldt niveauet til næsten halv størrelse i resten af 2020. I løbet af 2021 er lejeniveauet langsomt på vej op mod det niveau, vi så før Corona med et gennemsnit på omkring 8.980 kr./kvm i 2021, skriver Nordicals København.

Udvikling i udbudsleje og liggetider per kvartal

Illustration: Nordicals København

Læs alle nyheder om detail her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Videre til værktøjslinje