Sådan kommer de første 440 bæredygtige feriehuse i Nordborg Resort til at se ud. Illustration: Viva Arkitekter

Milliardær sætter sig på nyt resort – vil undgå strid med Danfoss-arvinger

Familien Jensen, der står bag virksomheden Linak, bliver nu alene hovedejer af milliardprojektetet Nordborg Resort på Als.

Det skriver dagbladet Børsen.

Hidtil har Bent Jensen og hans familie gennem selskabet Linak Holding ejet 50 procent af Nordals Resort, mens Bitten og Mads Clausens Fond, der styres af Danfoss-familien Clausen, har siddet på de resterende 50 procent. Men nu har Linak Holding øget sin ejerandel i Nordborg Feriepark Holding til 70 procent, mens fondens ejerandel omvendt er blevet reduceret til 30 procent.

Ifølge Bent Jensen skyldes det, at parterne vil fremtidssikre projektet og undgå stridigheder mellem arvinger.

– Så længe Peter (Peter Mads Clausen er formand for Bitten og Mads Clausens Fond, red.) er ved roret i fonden, og jeg er ved roret i Linak, så går det fint, men vi tænker på næste generation. Der kunne det godt give gnidninger og uenighed. Det vil vi ikke udsætte vores arvinger for, siger Bent Jensen til Børsen.

Første spadestik i 2022 – åbning i 2024
Bag det kommende ferieresort, hvor første etape består af 440 bæredygtige feriehuse, water park og et overdækket bycenter, står Bitten & Mads Clausens Fond, som står bag Danfoss, og Linak – den anden af de store industrivirksomheder fra Als.

Linak Holding og Bitten & Mads Clausens Fond investerer i alt knap 1,4 milliard kr. i ferieresortet, som opføres ved siden af Universe Science Park ud til Lillebælt. Den sønderjyske investorduo forventer 160.000 overnattende gæster årligt.

I marts blev den norskejede entreprenørvirksomhed Hoffmann i Danmark valgt til at opføre 1. etape af Nordborg Resort.

Læs mere i Duo finder entreprenør til milliardprojekt med ferieresort

Første spadestik er med seneste ændring planlagt til 1. kvartal 2022. Selve indvielsen er fortsat planlagt til 2. kvartal 2024.

Både Danfoss-familien Clausen og Linak-familien Jensen er blandt Danmarks rigeste familier.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder