Foto: Shutterstock

Ejendomsinvestor får strøget bankgæld på over 50 millioner kr.

Den fynske ejendomsinvestor Hans Jørgensen har via Lion Invest stort set fremlagt millionunderskud år efter år siden selskabets etablering i 2009.

Det skriver Fyns Amts Avis.

I 2019 opnåede Lion Invest et negativt resultat før skat på 17,1 millioner kr., mens 2020-underskuddet lød på 11,9 millioner kr. I Lion Invests regnskab for 1. halvår 2021 viser bundlinjen imidlertid et overskud på 54,1 millioner kr. Det skyldes dog ikke, at det Ringe-baserede selskab med direktør Hans Jørgensen er begyndt at tjene penge, men den massive fremgang skyldes, at selskabet har fået eftergivet en bankgæld på 53,8 millioner kr.

– Selskabet har i regnskabsperioden indgået en akkord med kreditinstitut med en nedskrivning af 53,8 millioner kr. af gælden. Regnskabet aflægges således under forudsætning om fortsat drift, fremgår det af ledelsesberetningen.

’10-12 hårde år fra finanskrisen’
Hans Jørgensen har tidligere fortalt til Fyns Amts Avis, at han var i færd med at trimme hele ejendomsporteføljen, og at det også indebærer en afvikling af Lion Invest. De fleste ejendomme i selskabet er solgt videre til andre af hans selskaber – det gælder blandt andet Tårnbygningen i Ringe, som er afhændet for 13 millioner kr., mens Torvet 2 i Ringe er solgt til et selskab i København for 8 millioner kr.

– Vi har lavet en aftale med banken, og nu er vi i mål med den. Vi er der, hvor vi ikke har en bank, der ånder os i nakken, og det er da en stor lettelse, for det er ingen hemmelighed, at det har været 10-12 hårde år fra finanskrisen satte ind og så til nu, siger Hans Jørgensen til Fyns Amts Avis.

På balancedagen 30. juni 2021 havde Lion Invest ApS en balancesum på 5 millioner kr. mod 34 millioner kr. året før, mens egenkapitalen er vokset til -0,3 million kr. fra en negativ egenkapital på 54 millioner kr. 30. juni 2020.

 

Seneste regnskaber – Lion Invest

Kilde og tabel: Lion Invest ApS’ rapport for 1. halvår 2021 (1. januar til 30. juni)

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder