Formand Henrik Dahl Jeppesen, Ejendomdanmark. Foto: Deas

Disse enorme forandringer står ejendomsbranchen over for

Demografiske forandringer, ny teknolog og klimamål vil kræve massive investeringer i nye lejeboliger, erhvervslejemål og optimering af eksisterende bygninger.

Det ses i Ejendomdanmarks nye analyse, der sætter tal og ansigter på en branche, som ifølge ejendomsbranchens erhvervsorganisation understøtter 130.000 danske job og bidrager med 140 milliarder kr. til BNP hvert år.

Den nye analyse forsøger for første gang at give et samlet billede af branchen i både tal og mennesker.

 – Der er hos nogle en forestilling om, at en ejendom er en lidt passiv investering, som nogen tjener penge på uden at røre en finger. Men ejendomsbranchen består af mange tusinde dygtige, dedikerede medarbejdere, som udvikler, driver, vedligeholder, formidler og renoverer danske ejendomme, så de rammer tidens efterspørgsel. Medarbejderne i ejendomsbranchen bidrager ikke kun direkte til beskæftigelse og økonomi. De bidrager også ved at skabe de rammer, som familier kan trives i og virksomheder vokse i. Det er derfor vi taler om rammer for vækst og liv, siger formand Henrik Dahl Jeppesen, Ejendomdanmark, i en meddelelse.

Med analysen vil Ejendomdanmark pege frem mod de udfordringer og muligheder, som vil præge danske ejendomme de næste 10 år. I de sidste 10 år er der kommet 154.000 nye lejeboliger til, og det stopper ikke her. Skiftende demografi, trends, politiske strømme og teknologi stiller nye krav til branchen, som forventer et investeringsbehov for boliger og erhverv på mindst 190 milliarder kr. om året de næste 10 år.

Nye krav til danske ejendomme
Det skyldes, viser analysen, at flere studerende og udflytning af uddannelser, markant flere singler, der fortrinsvis bor i lejebolig og flere ældre, der gerne vil flytte i noget mindre efter pensionen, kræver investeringer i et nyt og mere fleksibelt lejeboligmarked.

– De næste 10 år skal vi investere massivt i danske ejendomme, så vi sikrer tilstrækkeligt med tidssvarende lejeboliger og bæredygtige lokaler til virksomhederne. Det gælder både i de store byer, hvor efterspørgslen er høj, og uden for byen, hvor vi skal skabe rammer for både nye boliger og virksomheder, siger adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark.

 

Fakta: Den danske ejendomsbranche

– Branchen invester årligt 40 milliarder kr. i danske ejendomme

– Branchen understøtter samlet over 130.000 job

– Branchen bidrager med 140 milliarder kr. til BNP årligt

– På 10 år er antallet af lejeboliger steget med 154.000. Det svarer til en stigning på 43 procent

– De næste 10 år vil kræve investeringer på 190 milliarder kr. om året til boliger og erhverv. Herudover skal branchen selv investere mere end 40 milliarder kr.

– Opvarmning af bygninger står for cirka en tredjedel af Danmarks samlede energiforbrug og branchen for 5 procent af CO2-udledningen

Kilde: Ejendomdanmark

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder