Adm. direktør Jannick Nytoft, Ejendomdanmark. Foto: Ejendomdanmark

Ejendomsbranchen skriger – stadig – på arbejdskraft

Regeringen har i denne uge løftet sløret for et reformudspil, som skal rekruttere mere arbejdskraft. Ejendomsbranchen er et af de steder, der har akut behov for flere hænder, og hvor ejendomsbranchens erhvervsorganisation, Ejendomdanmark, har igangsat et rekrutteringsinitiativ.

I jagten på fremtidens medarbejder bliver det tydeligt, at mange virksomheder har vanskeligt ved at rekruttere medarbejdere. Det gælder i høj grad også for ejendomsbranchen. Derfor glæder Jannick Nytoft, adm. direktør i Ejendomdanmark, sig over regeringens øgede fokus på at sikre den fornødne arbejdskraft til virksomhederne.

– Det er en kæmpe udfordring, som vi i ejendomsbranchen tager meget alvorligt og arbejder målrettet på at få løst. Det er derfor rigtig positivt, at regeringen har valgt at kaste sig over problematikken, som ikke vil blive mindre de kommende år, siger han.

Ejendomsbranchen beskæftiger tusindvis af mennesker, og virksomhederne udvikler sig i disse år med en rivende hastighed. Derfor mærker branchen også hurtigt, når det er svært at rekruttere.

– Vi forsøger allerede at sætte fokus på at åbne branchen for nye grupper af ledige hænder. Det kunne eksempelvis være dimittender, som vi har flere gode erfaringer med, siger Jannick Nytoft.

Flere initiativer søsat
Ejendomdanmark har alene i 2021 sat flere forskellige initiativer i søen for at gøre ejendomsbranchen endnu mere synlig og attraktiv for den kommende generation af medarbejdere. Inden for ejendomsadministration alene er vurderingen, at branchen frem mod 2030 vil mangle over 4.000 medarbejdere.

I foråret søsatte Ejendomdanmark en større rekrutteringskampagne, der over de næste mange år skal sikre, at unge hører om ejendomsbranchen før, under og efter deres uddannelsesvalg.

Kort før sommerferien lancerede Ejendomdanmark i samarbejde med Erhvervsakademi Dania en helt ny bacheloruddannelse under titlen Property and Asset Management, hvor omdrejningspunktet er forvaltning af fast ejendom.

Et af de nyeste tiltag, som Ejendomdanmark, HK og kursusvirksomheden Nyledige er gået sammen om, er at rekruttere ledige medarbejdere fra andre brancher. Ledige bogholdere, revisorassistenter og økonomimedarbejdere og andre kan via et 6-ugers kursus få indblik i ejendomsbranchens muligheder.

Se også Her er de 35 talenter på Ung i Ejendom Talentlisten 2020

Læs alle Estate Medias populære talentportrætter her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

– Sofie Michalsik er mere end et talent

Populære nyheder

29-årige Michael Fynbo Hansen jonglerer med milliarder i Patrizia

– Sofie Michalsik er mere end et talent