Parkeringskælderen under Thomas B. Thriges Gade i Odense er nu kommet på udenlandske hænder. Foto: Presse

Hollandsk-tysk duo køber op i Odense for 365 millioner kr.

Odense Kommune har solgt parkeringskælderen under Thomas B. Thriges Gade centralt i Odense. Det er sket for 365 millioner kr.

Køberen er den europæiske parkeringsinvesteringsfond Catella Parken Europa, som administreres af hollandske Orange Investment Managers og tyske Catella Real Estate AG.

Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade er snart færdig, og hver dag benytter over 1.000 bilister parkeringskælder i området til at parkere tæt på bymidten. Byudviklingen er finansieret af Odense Kommune og Realdania.

– Det planlagte salg er et vigtigt led i vores ambition om at give Odense en helt ny bydel omkring Thomas B. Thriges Gade. Snart bliver den sidste sten lagt til et centrum, der er bundet sammen igen og inviterer til liv og fællesskaber. Her er gode parkeringsmuligheder en nødvendighed, så man netop kan komme tæt på alt det, Odense har at byde på – og det er borgerne sikret med den aftale, der er indgået, siger Odense-borgmester Peter Rahbæk Juel (S).

Han bakkes op af adm. direktør Jesper Nygård fra Realdania:

– Det er i den grad en glædelig nyhed, at den sidste økonomiske brik er faldet på plads. Ikke bare glædeligt for Odense, men også for andre byer, der vil skabe nye rammer for boliger, erhverv og byliv, og som nu både kan finde inspiration i den nye bydel og i den økonomiske model for hele projektet.

Første køb vest for Storebælt
Køberen af parkeringskælderen under Thomas B. Thriges Gade er det hollandsk-tyske partnerskab Orange/Catella, der også ejer p-arealer i København. Det er duoens første køb vest for Storebælt.

– For os har beliggenheden og de mange adgangsmuligheder til parkeringskælderen været afgørende. Med den tidligere funktion, som tungt trafikeret akse, ligger parkeringskælderen og passagen fuldt indlejret under det meste af byens centrum – og det gør anlægget ret unikt og oplagt som mobilitetscenter. Anlægget har potentiale til at kunne udvikle området yderligere i fremtiden, siger Director Michiel Gerritsen, Orange Investment Managers.

Partnerskabet har indgået en langsigtet aftale med Q-Park, der skal drive p-kælderen i Odense, og derfor vil det fremover være Q-Parks navn, der står på skiltene i og ved p-kælderen.

Oranges tredje danske investering
Det er Orange Investment Managers’ i alt tredje investering i det danske marked efter i 2017 at have offentliggjort køb af parkeringsejendommen Nyropsgade 6 i København V.

I 2020 købte Orange Investment Managers på vegne af selskabet CPE Copenhagen 02 S.à r.l. parkerings- og erhvervsejendommen Sagahus på Vesterbrogade på Vesterbro i København.

Læs mere i Hollandsk investor køber over 11.000 kvm på Vesterbro i andet danske opkøb

Aktører inde over handlen
Odense Kommune er i salget af parkeringskælderen under Thomas B. Thriges Gade blevet rådgivet af Colliers International (forretningsrådgivning) og Kromann Reumert (juridisk bistand). Catella Parken Europa har i købet fået juridisk bistand af Plesner.

 

Fakta

– Odense Kommune har solgt p-kælderen til Orange/Catella for 365 millioner kr. ekskl. moms

– Omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade er finansieret med 255 millioner kr. fra Odense Kommune og Realdania hver især samt af det planlagte salg af p-kælderen og diverse byggeretter

– Catella Real Estate AG (Creag er en fondsadministrator, der har domicil i München, Tyskland og hører under koncernen Catella Group.Firmaet har specialiseret sig indenfor fast ejendom på internationale markeder og administrerer for nuværende aktiver til en samlet værdi på 6 milliarder Euro, fordelt på 19 fonde for fast ejendom

– P-kælderen under Thomas B. Thriges Gade vil udgøre den ellevte ejendomsinvestering i den europæiske parkeringsinvesteringsfond Catella Parken Europa, som administreres af Orange IM og Catella Real Estate AG

 

Læs alle nyheder om transaktioner her

Læs alle Odense-nyheder her

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder