Ejendomsdirektør Taid Qazi, Danske Bank. Foto: Danske Bank

Danske Banks nye domicil i Postbyen når milepæl

Den gamle grund over for Københavns Hovedbanegård, hvor først Postdanmark og siden Postnord sørgede for, at københavnere og sjællændere dagligt fik leveret deres breve og pakker, har de senere år været igennem en massiv forandring. Postgrunden er blevet omdøbt til Postbyen, og når hele bydelen står færdig i 2027, er der blevet bygget 238.500 kvm lejligheder, hoteller, kontorbygninger og parkeringskældre.

Første skridt på vejen bliver Danske Banks nye domicil på 73.000 kvm, der står færdigopført i 2023. Torsdag var der rejsegilde på byggeriet.

– Corona-tiden har vist os, hvor vigtige fællesskaber er, og som del af bydelen får vi mulighed for at bidrage positivt til den bæredygtige udvikling af et nyt lokalsamfund. Vi glæder os til at bidrage til fællesskaber mellem virksomheder, kunder, kolleger og gæster, der besøger os fra gaden, siger Danske Banks ejendomsdirektør, Taid Qazi.

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff er totalentreprenør på Danske Bank-domicilet tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter.

Læs mere i Aarsleff skal opføre Danske Banks nye hovedsæde

(Artiklen fortsætter under illustrationen)

Danske Banks kommende hovedkontor på 73.000 kvm i Postbyen i København. Illustration: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Danica Pension og ATP bliver ejere
Hos Danica Pension, der er bygherre på byggeriet, glæder man sig selvsagt over endnu en milepæl.

– At bygge en ny bydel op fra grunden er jo et enormt projekt, og det er derfor glædeligt, at vi med rejsegildet kan markere, at første fase af bydelen er godt undervejs. Det er et vigtigt signal at sende til Danske Bank, København og naturligvis vores pensionskunder, som skal have et afkast af vores investeringer, siger Robert V. S. Nellemann, chef på Postbyen hos Danica Pension.

Danske Banks hovedsæde vil ved færdiggørelsen være ejet ligeligt af Danica Pension og ATP.

I starten af 2018 meddelte Danske Bank, at banken flytter sit hovedsæde på Holmens Kanal til, hvad der i dag hedder Postbyen. Indflytningsåret 2023 holder stadig.

Læs mere i Danske Bank får hovedsæde på Postgrunden fra 2023

 

Fakta: Postbyen

– Postbyen udvikles i tre etaper, og hele området forventes at være færdigudviklet i 2027

– Første etape omfatter Danske Banks domicil, der forventes at stå klar i 2023. Hovedsædet vil ved færdiggørelsen være ejet ligeligt af Danica Pension og ATP

– Anden etape rummer kontorbygningen The Stamp, fire tårne med boliger og hotellejligheder samt terræn. Denne etape står klar i 2024. The Stamp og de fire tårne vil være ejet af Danica Pension

– Tredje etape består af boliger, erhverv og almene boliger, og står klar i 2027. DSB og Danica Pension kommer til at være ligeværdige partnere i det nye område, idet begge vil eje 50 procent

– Der skal bygges i alt cirka 150.000 kvm samt omkring 88.500 kvm kælder

– Postbyens pladser bliver på størrelse med flere velkendte pladser i København, for eksempel Amager Torv, Sankt Hans Torv og Torvehallerne

– Det anslås, at mindst 6.000 mennesker vil arbejde i Postbyen

– Der bliver 5.500 cykelparkeringspladser og 1.000 bilparkeringspladser

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder