Fairfield by Marriott-kæden åbner efter planen et hotel med 222 værelser i Københavns Nordhavn i 2023. Illustration: Imagix ved Anders Peter Amsnæs

Mere end 2.800 hotelværelser på vej i Købehavn

Siden nedlukningen i marts 2020 har hotelmarkedet været den sektor, der har været hårdest ramt.

Med et styrtdyk i belægningsprocenterne og et væld af restriktioner har det været svært at opretholde indtjeningen. Nedgangen har ramt skævt. Værst er det gået i København, mens danske turister har været med til at holde hånden under markedet i resten af Danmark.

Netop fordi baggrunden for nedlukningen har været så konkret og ikke skyldes en generel konjunkturnedgang, så ser mange nye muligheder i markedet, så snart restriktionerne er væk. Fra 2019-2024 har der været 8.200 hotelværelser planlagt i det københavnske marked. Nu er enkelte af projekterne skåret væk, men der er stadig værelser på vej på markedet svarende til mere end 10 procent af den eksisterende kapacitet, viser de seneste tal fra NHC, Nordic Hotel Consulting.

Der er i alt knap 25.000 værelser i København og på Frederiksberg, og i perioden 2021-2024 er yderligere cirka 2.800 værelser på vej – primært på Vesterbro, i Havnestaden og Nordhavn.

Læs hele artiklen (starter på side 26) og hele det nye Estate Magasin nr. 4/2021 med fokus på det nordiske hotelmarked – læs her.

I Estate Magasin får læseren et indblik i de omskiftelige forhold, der præger den globaliserede ejendomsbranche, og læserne bliver bredt opdateret med indblik og udsyn, der kan bruges konkret og lokalt i branchens travle hverdag.

Læs her

Konferencer & seminarer

Læs mere

Seneste nyt

Populære nyheder

Emil Harritshøj: Sug viden til dig og husk at dele ud af din egen